Musik på Biblioteket Värmland

Musik på Biblioteket – musikupplevelser som når hela regionen!

Musik på Biblioteket Värmland är en ny, spännande konsertserie som kommer till Värmlandsregionen under 2024. Detta initiativ är ett samarbete mellan Musikcentrum Väst, ABF och Kulturavdelningen Region Värmland och bygger på en framgångsrik modell som sedan 2008 har engagerat publik i Västra Götalandsregionen. Varje säsong presenterar vi ett noggrant urval av akter från Musikcentrum Västs breda utbud av musiker och artister. Under årets säsong har vi nöjet att erbjuda 5 akter som representerar en bredd av genrer och stilar, framförda av totalt 9 yrkesverksamma musiker och artister.

Genom denna konsertserie får biblioteken i Värmland möjlighet att boka dessa högkvalitativa akter direkt från ett förvalt urval, noga anpassat för att skapa en berikande upplevelse för besökarna. Musikcentrum Väst hanterar all administration, inklusive bokning, kontakt med arrangörer och akter, insamling av marknadsföringsmaterial och fakturering, vilket gör processen smidig och enkel för biblioteken.

Vi strävar alltid efter att främja jämställdhet och mångfald på våra scener. Vårt mål är att skapa tillgängliga, kulturella mötesplatser där musik får blomstra och inspirera i bibliotekens lugna och inkluderande miljö.

Du hittar aktuella artister för 2024-2025 här nedan. Om du har några frågor eller vill göra en bokning, kontakta projektledaren Terese Lien Evenstad genom att maila terese@mcv.se eller ring 031-144808.

Välkomna till en säsong fylld av musikaliska upptäckter på biblioteken i Värmland!

Turnéschema 2024-2025

Musik på biblioteket – så fungerar det

Skrivet & sagt om projektet



Rubinsztein/Karlsson
drivs av en längtan efter att få folk att vilja dansa! Med sin naturliga råhet och varma känslighet djupdyker duon i den traditionella musiken från Värmland och gränstrakterna till Norge. Sättningen viola d’amore och viola d’amore+moraharpa skapar ett säreget sound och duon har tillsammans utvecklat ett tätt, sömlöst spel. De tar vid där den äldre generationens spelmän lämnat låtarna vidare och genom sina föregångare, arkivinspelningar och notböcker har materialet tagit form


Lili
På sång och gitarr framför hon bl.a tonsatta dikter av Karin Boye, Per Lagerqvist och Ady Endre. Lili Holényi är sångerska och låtskrivare från Göteborg med rötter från Ungern. Hennes sångröst har beskrivits som kristallklar och expressiv, hennes musik som en helt egen, betagande form av pop. Hon är bandledare för trion Honeywolf som har släppt två skivor – Dreamer och U Act Like Ur Ok.


Felicia Eklöf
är en artist och låtskrivare från Värmland. Vårvintern 2022 utgavs det kritikerrosade debutalbumet "Tid" som markerade starten för hennes solokarriär. Felicias musik bär ett eget, unikt sound som sträcker sig från folkmusik till pop, jazz och visa. Inspirerad av platser och relationer speglar musiken livet, detta genom enkla poetiska texter som berör i sin direkthet. Tillsammans med Kristian Wolski på cittern och Kenny Fredriksson på piano, utgör Felicia Eklöf en modern folkmusiktrio som berör – utan att tappa rötterna till traditionen.

Nina Pérez & Mattias Pérez har under de sensate 25 åren turnerat världen över med sin musik.På fiol och gitarr bjuder de publiken på en musikalisk resa där låtar varvas med berättelser från deras olika resor och möten. Och med svensk folkmusik som bas, och en viss djupdykning i den värmländska låtskatten, så kommer även lyssnarna få några smakprov på keltiska låtar samt lite norsk musik där Nina spelar på hardingefela.


Anders Stävarby
Anders Stävarby är vissångare och gitarrist med en rik Frödingrepertoar och ett fullödigt Bellmanprogram. Anders framför även Cornelis, Taube och andra visdiktare samt sina egna mycket omtyckta visor. Anders personliga vistolkningar till ett lysande gitarrspel kombinerat med en stark scennärvaro, gör honom till ett toppval för en visafton. Anders Stävarby berättar och berör – på riktigt.
Tilldelad hedersutmärkelsen Frödingmedaljen 2024 av Frödingsälskapet.