Marco Rios

EnglishSwedish
Marco Rios

"Värmlatino" - känd med "Hej amigo" och "Sambalelê" från Bolibompa, P3 Barnradio, turnéer samt för tolkningar av Björn Afzelius på spanska.

Marco Rios – ”värmlänningen från Peru” – är artist och låtskrivare från Latinamerika, som sedan många år har introducerat den latinamerikanska musiken till Sverige och Norden, men även den svenska musiken till den spansktalande delen av världen.

Marco Rios är mest känd från sin barnprogramserie ”Hej Amigo” i TVs Björnes Magasin, samt för sitt samarbete med Björn Afzelius.

Marco har givit ut CD: ”Afzelius på spanska” och ”Värmlatino” samt BarnCD: ”Hej amigo”, ”Sambalelê”, ”Jag kan om jag vill” och ”A la rueda rueda”.

●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●●

MUSIK PÅ BIBLIOTEKET 2019/2020

●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●●

Hej amigo!

Ett interaktivt musikprogram där både rörelser, reggae takt, ramsor, hip-hop, latinamerikanska rytmer och danser gör att det blir lätt att hänga med på allt.

Programmet är på svenska med sånger, rörelser, mellansnack och danser som inbjuder att delta på ett skönt sätt utan några förkunskaper. Marco visar upp danserna, rörelserna och sånger som alla kan delta i.

SAMBALELÊ! (Barn-familjeprogram)

Sambalelê är namnet på en flicka från Brasilien och är ett interaktivt musikprogram för barn där både musik, sång, dans och rörelser ingår och där barnen får mycket plats att själva delta.

Marco Rios och Ruth Safira bjuder på samba från Brasilien, cumbia från Colombia, huayno från Peru och mycket mera. Sångerna är på svenska med några inslag av portugisiska och spanska.

HEJ AMIGO! (Barn-familjeprogram)

”Hej amigo!” Hej min vän! eller Hej min kompis! Det är en vänlig hälsning på svenska/spanska. Programmet är ett ypperligt tillfälle att på ett lekfullt och roligt sätt få stifta interkulturellt bekantskap med olika språk, sånger, rytmer och danser såsom samba, reggae, hip-hop mm.

Publiken deltar aktivt i svängiga sånger och rörelser.

Showen är på svenska men ett och annat ord på spanska och andra språk smyger sig emellertid också in. Hej Amigo!

Marco Rios: sång, dans och gitarr.

Natalie Beabella: sång, dans och slagverk.

Sångerna finns på CD: Hej amigo!

VÄRMLATINO (Visprogram)

En unik mix där de latinamerivärmländska temperament, det tropiska och det nordiska, förenas i en musikalisk och kärleksfull omfamning. I det här programmet finns chansen att njuta såväl av Marcos egna sånger på svenska och spanska som av hans tolkningar av Björn Afzelius sånger på spanska och andra svenska artister.