Marco Rios

EnglishSwedish
Marco Rios

"Värmlatino" - känd med "Hej amigo" och "Sambalelê" från Bolibompa, P3 Barnradio, turnéer samt för tolkningar av Björn Afzelius på spanska.

Marco Rios – ”Värmlänningen från Peru” – är artist och låtskrivare från Latinamerika, som sedan många år har introducerat den latinamerikanska musiken till Sverige och Norden, men även den svenska musiken till den spansktalande delen av världen.
Marco Rios är mest känd från sin barnprogramserie ”Hej Amigo” i Bolibompa TVs Björnes Magasin, samt för sitt samarbete med Björn Afzelius.

Marco har givit ut CD: ”Afzelius på spanska” och ”Värmlatino” samt BarnCD: ”Hej amigo”, ”Sambalelê”, ”Jag kan om jag vill” och ”A la rueda rueda”.

CD finns på Bibliotek, Spotify, YouTube och andra digitala kanaler.

●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●●

Kom, kom igen!
Susanne Lind & Marco Rios

Är ett barn-familjeföreställning fylld med musik, sång, rytmer och mycket annat.

Vill man att alla ska vara med, så behövs en inbjudan att känna sig välkommen att delta i det som händer, oavsett vad detta handlar om.
Prova på olika sånglekar från när och fjärran med både rörelser, danser och ramsor.

Vad sägs om att uppleva sten, sax och påse leken, våga prova i vilken härlig takt arbetar en skomakare, plocka bär eller hur försiktigt ska man vara om man vill skoja eller leka med  djuren  i skogen.

Susanne Lind, fiol och sång och Marco Rios, sång, gitarr och slagverk, har spelat för tusentals barn över hela landet under flera år.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

HEJ AMIGO! (Barn-familjeprogram)

”Hej amigo!” Hej min vän! eller Hej min kompis! Det är en vänlig hälsning på svenska/spanska.

När musiken, rytmerna, rörelserna och texterna bjuder in till att medverka blir det enklare att lära sig att sjunga, dansa, räkna och hälsa på olika språk.
Veckodagarna fylls med aktiviteter och de svänger sig fram, den ena efter andra medan barnen i sin fantasi hjälper till att tvätta kläder, diska, fiska, måla och städa.
Att räkna på olika språk kan vara nog spännande i sig, men att räkna varannan gång, hoppa på ett ben, springa fort, stampa fötterna och efteråt räkna baklänges under calypso, reggae eller sambatakter blir det en helt annan grej.
Vad sägs om en koreograferad hiphop där alla får vara med och lära sig rappa?
Som avslutning kommer en ”Håll avstånd Sambakarneval”. Dansa och kom loss, nu är det fest!
Programmets längd: 35 minuter

Marco Rios: Sång, gitarr och dans. Natalie Knutzen: Sång, ukelele och dans.

CD: Hej amigo! Bibliotek, Spotify, YouTube och andra digitala kanaler.

●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●●

Barnprogram ”Sambalelê” med Marco Rios & Ruth Safira

Sambalelê är namnet på en flicka från Brasilien som älskar att dansa samba från Brasilien, cumbia från Colombia, huayno från Peru och rytmer från olika länder i Latinamerika. Hon visar hur en dansar och bjuder in alla att delta och vara med i både rörelserna, sång och musik.
”Sambalelê” är också namnet på detta interaktiva musikprogram för barn där de som vill får prova att spela på olika rytminstrument och kanske till och med bjuda på en lite instrumentalsolo.
Sångerna är på svenska med några inslag av portugisiska och spanska.

Marco Rios (Värmlänning från Peru, numera bosatt i Stockholm) sång, gitarr och dans. Har deltagit i SVT Bolibompa, Björnes Magasins, gett ut sex CD för barn och vuxna samt översatt Björn Afzelius till spanska,
Ruth Safira från Brasilien, sång och dans.  Ruth har spelat och körat i olika konstellationer först och främst inom brasiliansk dansmusik.

CD: Sambalelê! Bibliotek, Spotify, YouTube och andra digitala kanaler.

●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●● ●●●

MARCO RIOS: VÄRMLATINO  (Visprogram)

En unik mix där de latinamerivärmländska temperament, det tropiska och det nordiska, förenas i en musikalisk och kärleksfull omfamning. I det här programmet finns chansen att njuta såväl av Marcos egna sånger på svenska och spanska som av hans tolkningar av Björn Afzelius sånger på spanska och andra svenska artister.

CD: RioGrande- Afzelius på spanska samt ”Värmlatino” på Bibliotek, Spotify, YouTube och andra digitala kanaler.