Inspirationsträffar Musikcentrum Ny

I höst kommer Musikcentrum Väst (MCV) tillsammans med Sensus att arrangera fyra inspirationsträffar som består av föreläsningar/workshops. Dessa är riktade till dig som är en blivande yrkesverksam musiker eller artist som ännu inte har etablerat dig inom musikbranschen. För att delta i dessa inspirationsträffar behöver du vara medlem i ”Musikcentrum Ny” hos MCV eller vara aktiv i en Sensus-studiecirkel. Ditt medlemskap ger dig möjlighet att anmäla ditt intresse för de kommande träffarna. Vi planerar flera aktiviteter inför våren 2024 inom detta medlemskap. 

Här får du möjlighet att inspireras och nätverka med likasinnade och branschexperter. Varje möte kommer att ge dig insikter och verktyg inför din framtid som musiker och artist.

Här hittar du mer info om vem som kan söka till Musikcentrum Ny

1 års medlemskap hos Musikcentrum Ny kostar 150;-

Ansökan gör du här (enkel ansökan!)

Åldersgränsen för medlemskapet är 18 + och uppåt. 

Om du inte vill bli medlem kan du betala 150 ;- till Sensus för varje enskild inspirationsträff.  Är du redan medlem hos Sensus? Kontakta då Ammi Johansson, ammi.johansson@sensus.se för att få ta del av inspirationsträffarna.


Information om inspirationsträffarna hösten 2023:

  • Plats: I Sensus lokal på Södra Hamngatan 29 (Göteborg).
  • Hur anmäler jag mig? När du är medlem inom Musikcentrum Ny kan du OSA till mcv@mcv.se senast 2 dagar innan varje träff.
  • Inspirationsträff #1: ”Hur presenterar jag mig som artist/musiker?” (11 september | 18:00–20:00)
  • Inspirationsträff #2: ”Hur söker jag gig?” (27 september | 18:00–20:00)
  • Inspirationsträff #3: ”Hur når jag ut med min musik?” (17 oktober | 18:30–20:30)
  • Inspirationsträff #4: ”Hur skapar jag ett bättre samarbete inom mitt band?” (22 november | 18:00–20:00)

 

Inspirationsträff #1

11 september | 18:00–20:00

Hur presenterar jag mig som artist/musiker?

Föreläsning och workshop med Terese Lien Evenstad, Veronica Odetunde & Axel Sjöberg (Kulturungdom)

Våra medarbetare på Musikcentrum Väst kommer att guida dig genom nyckelområden när det gäller att presentera dig som musiker och artist genom text. Under träffen kommer vi att beröra ämnen som presstexter, texter för hemsida och sociala medier, hisspitch och personligt varumärke. Dessutom kommer vi avsluta träffen med en gästpresentation från Axel Sjöberg på Kulturungdom, som delar verktyg och tips för projektansökningar.

OSA till mcv@mcv.se senast 2 dagar innan träffen.

OBS! Endast för Musikcentrum Ny medlemmar. Inte medlem? Ansök om medlemskap via www.mcv.se/medlem/musikcentrum-ny/

Träffen sker på Sensus Studieförbund Södra Hamngatan 29, 411 14.

Inspirationsträff #2

27 september | 18:00–20:00

Hur söker jag gig?

Föreläsning och workshop med Terese Lien Evenstad & Annelie Johansson

Under denna träff går Musikcentrum Västs medarbetare igenom arbetsprocessen från idé till gig, med fokus på ett hållbarbart arbetssätt. Vi går igenom hur du skriver ett mail med gigförfrågan, effektiviserar mailutskick, hittar nya spelställen samt vad du ska tänka på när du skriver riders och stage plot m.m.

OSA till mcv@mcv.se  senast 2 dagar innan träffen.

OBS! Endast för Musikcentrum Ny medlemmar. Inte medlem? Ansök om medlemskap via www.mcv.se/medlem/musikcentrum-ny/

Träffen sker på Sensus Studieförbund Södra Hamngatan 29, 411 14.

Inspirationsträff #3

17 oktober | 18:30–20:30

Hur når jag ut med min musik?

 Föreläsning och workshop med Aurelia Dey

Under denna träff bjuder vi in artisten och skådespelaren Aurelia Dey som går igenom allt du behöver veta för att nå ut med din musik. De teman som kommer att tas upp är: marknadsföring och PR, sociala medier, videos, pressbilder och hemsida.

Aurelia Dey är en multikonstnär som musicerar afrobeats, reggae, dancehall och nordisk & ghanansk traditionsmusik, skådespelar och koreograferar. Aurelia skapar en medvetenhet kring mångfald och inkludering och undersöker det intersektionella i konstformer, bl.a med sitt Ghananska arv som utgångspunkt. Hon leder och genomför genreöverskridande projekt i berättande tradition med skådespel, musik, dans och angelägna budskap.

Hennes svenska debutalbum ”Gyllene Tider” släpptes 2015 och blev nominerat i kategorin ”Bästa rytm” på Manifestgalan. Senare samma år åkte hon på KWAII-turnén i Zimbabwe och Sydafrika. År 2017 släppte hon den svenska EP:n ”Alpha Vol.1” producerad av André Roots och Melisha Linell. År 2019 vann hon ”Bästa kvinnliga artist” och ”Bästa scenartist” på Scandinavian Afrobeats Music Awards. Aurelia hörs i bland annat Sallyswag, Community Carries Legacy och Aurelia & Avenue och under 2022 släppte hon albumet ”Sunday Service”.

OSA till mcv@mcv.se senast 2 dagar innan träffen.

OBS! Endast för Musikcentrum Ny medlemmar. Inte medlem? Ansök om medlemskap via www.mcv.se/medlem/musikcentrum-ny/

Träffen sker på Sensus Studieförbund Södra Hamngatan 29, 411 14.

Inspirationsträff #4

22 november | 18:00–20:00

Hur skapar jag ett bättre samarbete inom mitt band? Seminarium med med Anna Johansen Fridén

Den sista träffen i serien har temat: Att samarbeta och spela ihop
— om samarbete, konflikthantering och kollektiva kreativa processer

Som musiker behöver man ofta kunna ingå i ett kreativt samarbete med många olika typer av människor i olika bandkonstellationer, något som kan leda till stressande konflikter, irritation och frustration. Ta chansen att lyssna på en expert på gruppdynamik, som tipsar om hur man skapar bättre förutsättningar för kreativa samarbeten. Du får verktyg att navigera i samarbeten och kommunikation gällande kreativa processer som turnéer, gig, inspelningar och låtskrivande.

Anna Johansen Fridén arbetar på Nätverkstan Kultur i Göteborg som utbildare och projektledare. Anna har specialiserat sig på frågor som rör samarbete, samverkan, konflikt och ledarskap i kulturlivet. Sedan 2007 har hon undervisat i dessa ämnen på Nätverkstans YH-utbildning till kulturprojektledare. Förutom att utbilda har Anna även lång erfarenhet av att stödja och facilitera individer och grupper som vill utveckla sina samarbeten och relationer.

OSA till mcv@mcv.se senast 2 dagar innan träffen.

OBS! Endast för Musikcentrum Ny medlemmar. Inte medlem? Ansök om medlemskap via www.mcv.se/medlem/musikcentrum-ny/Träffen sker på Sensus Studieförbund Södra Hamngatan 29, 411 14