Helena Ek & Peter Janson

EnglishSwedish
Helena Ek & Peter Janson

Vad har Lasse Lucidor gemensamt med folklig poesi, Sonja Åkesson, Nils Ferlin och Bruno K Öijer?

Jazz och improvisationsmusikern Peter Janson och Helena Ek, känd för sina tolkningar av tidig musik och folkmusik presenterar “Från Lasse Lucidor till Bruno K Öijer”.

Här möter vi tonsatta dikter av Lasse Lucidor, Olof von Dalin, Nils Ferlin, Cornelis Vreeswijk, Sonja Åkesson, Lina Ekdahl, Bruno K Öijer blandat med folklig poesi och musik.

Helena Ek, sång, har en bred repertoar men har framförallt gjort sig ett namn inom äldre tiders musik. Förutom samarbete med barockensembler i Europa har hon arbetat med några av de främsta musikerna i genren.
I Japan har hon turnerat flera gånger såväl som i stora delar av Europa. Hon har spelat in radio och TV och finns representerad på skivor med musik från renässans och barock.

Peter Janson, kontrabas, har varit verksam på den svenska och internationella jazz och improvisationsscenen i över 30 år. Peter har turnerat i de flesta av Europas länder såväl som i Amerika. Han är väl representerad på åtskilliga skiv, TV och radioinspelningar och har hyllats genom åren, av recensenter i Sverige och utomlands, för sin formidabla teknik och kreativitet.

Lyssna på Helena & Peter: