Maud Lindström

EnglishSwedish
Maud Lindström

Din berättelse är viktig!En Skapande skola-workshop för högstadiet om att skriva låtar

Det behöver inte vara svårt att skriva en dikt eller låt. Inget ämne är för stort eller för litet, och man behöver inte vara författare eller musiker för att ha något viktigt att berätta. Det kan handla om dig och ditt liv. Och du kan skriva den alldeles själv. Med ditt eget språk. På dina villkor.

I en inspirerande workshop delar visartisten och poeten Maud Lindström med sig av sina viktiga berättelser i egna dikter och visor om kärlek, sexualitet, makt och identitet. På ett roligt och engagerande sätt visar hon hur en dikt eller låttext kan se ut och tipsar om hur man kan komma igång med att skriva. Utan krav och med lusten som utgångspunkt får eleverna själva prova på att uttrycka sina egna berättelser utifrån sina förutsättningar.

Maud Lindström är född 1980 och bor utanför Göteborg. Hon har turnerat Sverige runt i sju år med sin musik och poesi, och spelat på bland annat Hultsfredfestivalen och Pridefestivalen och med Riksteatern och Lars Winnerbäck. Hon har även gjort skolturnéer med exempelvis Musik i Väst, Estrad Norr och Länsmusiken i Kalmar, och hållit workshops för högstadieelever runt om i landet, senast med Musik i Syd. Debutskivan ”Strategivisor för kärlekskritiker” släpptes 2005.

”Jag tyckte det var roligt och väldigt intressant. Varje låt satte igång tankarna. Du var otroligt duktig både på att förklara och skriva och din sång och röst var fantastiskt bra.”

”Du vågar säga det du tycker, och du har en väldig självdistans. Dessutom var det bra uppgifter, otroligt inspirerande.”

”Jag tycker att det har varit jätteroligt. När jag skrev fick jag veta saker om mig själv som jag inte ens visste att jag tyckte eller kände.”

Elever i åk 8 och 9

”Tack för ett lyckat projekt! Du har definitivt lämnat spår efter dig! Jag själv var med vid två tillfällen och upplevde en stämning där ni, eleverna och du, var tillsammans ”på riktigt”. Ni möttes, märkte jag. Och det är avgörande, för bara när eleverna är avslappnade, trygga och nyfikna kan de ta emot det du vill ge dem! ”

Lärare i högstadiet