Musik på biblioteket – medverkande artister 2021-2022

Kristian Anttila

Kristian Anttila

Skönsjungna sånger om livets skevheter. Ingmar Bergman-stipendiaten Kristian Anttila kokar ner sin snart 20-åriga artistkarriär i en intim, berättande akustisk soloföreställning.


Kalle Berlin

Kalle Berlin

Tage Danielsson och jag. Kalle Berlins egna tonsättningar av Tage Danielssons dikter blandas med sånger ur svenska ords repertoar. Humor, allvar, sväng och energi!

 


Irmelin

Irmelin

Med passion, innerlighet och tätt samstämda röster framför Irmelin sina sånger där en mångfald av känslouttryck och improvisation ger liv till såväl traditionell folkmusik som nykomponerad. De tre rösterna sträcker sig från den vassaste kulningston till den sprödaste fras. Med rötter i den nordiska folkmusiktraditionen har trion genom åren nyfiket och experimentellt utvecklat ett alldeles eget sound.


Jaded Jane

Jaded Jane

Kosmisk Pop rootad i låtskriveri. Bröderna Axel och Adam lirar egenskriven musik och skapar en värld av melodier och texter som reflekterar tiden vi lever i. Dom har bott i New York i flera omgångar och landade efter många resor till slut i Glasgow i Skottland där Gatumusik blev en stor del av deras artisteri och levebröd.


Keltiska Duon

Keltiska Duon

Keltiska duons repertoar är hämtad från den rika keltiska folkmusiktraditionen, och består av allt från eldiga jigs och reels till melankoliska sånger. Duons bakgrund inom bland annat världsmusik och flamenco bidrar till en dynamisk och personlig föreställning.


Kulturbyrån GIRA

Kulturbyrån GIRA

I föreställningen KALASET bjuds stora och små på roliga sånger, överraskningar och mysigt bus.
Det bubblar och fräser, gungar och svänger. Alla får fyllas av glädjen att sjunga och dansa tillsammans.
HURRA – HURRA – HURRA!


La Fuite

La Fuite

Jazztrion som flydde in i musiken. Trion La fuite, som på franska betyder flykten, har synts på scener i Frankrike, England och Sverige med sin egenskrivna musik. En musik som varje gång omskapas i hissnande förlopp. En klangvärld som bara finns i nuet, sedan har den flytt bort.


Olle Linder

Levnadsglad och svängig världsmusik på svenska. Kom och njut av spelglädjen hos skickliga multimusikanter.


Mathias Melo

Mathias Melo

Mathias Melo är en flyhänt akustisk gitarrist med betoning på läckra ackordföljder, groove och rytmik. En sångare med en elastisk, ljus röst som omedelbart får lyssnaren att lystra. En stilsäker låtskrivare med ett genomtänkt budskap som löper som en röd tråd genom hans livsbejakande texter.


Ord

Ord

En enhet av nykomponerad musik, poesi och improvisation.
Musik av Karin Johansson i gränslandet mellan komposition och improvisation med texter av Tomas Tranströmer, Jenny Willén och Karin. Tomas Tranströmers texter är utgångspunkten, bilder ur samtiden om livets komplexitet och enkelhet.


Maria Pihl & Per Johansson

Maria Pihl & Per Johansson

”Livet är som ett solblänk”
Sånger som når in i hjärtat av tangomusikens första superstjärna Carlos Gardel.


Stinas Visor

Stinas Visor

Med sitt andra album Medan bäcken brusar har Stinas visor blivit varma i kläderna i sitt skapande och fortsätter att utforska en egen, lekfull mix av bl.a. svensk och irländsk folkmusik, visa och bluegrass. De vardagsnära texterna innehåller båda små och stora frågor om livet och ämnen som relationer, cyklar och dans hemma på köksgolvet.


Tetra

Tetra

”Är det mysigt att sussa bland mullbär och cikador i ett träd? Hur gott kan vi somna i en hängmatta med en skallra som väsnas? Det kan vara svårt att sova när gosedjuren hoppar och dansar.”

Följ med in i Tetras musikvärld där alla får vara med och sjunga enkla fraser, titta och klappa ett gosedjur eller känna en fjäder som mjukt drar förbi. Låt dig vaggas och vyssas med sköna rytmer, klanger och lekfull sång med grekiska och orientaliska ornament, karibisk puls och nordiskt gung.

Kom! Lyssna, nynna och dansa med Tetra. Familjeföreställning (ålder 07 år).


Trio Diktoton

Trio Diktoton

Med berättande, dikter och musik hyllas två av våra främsta skalder i två olika föreställningar.

Kristian Anttila

Kristian Anttila
Skönsjungna sånger om livets skevheter. Ingmar Bergman-stipendiaten
Kristian Anttila kokar ner sin snart 20-åriga artistkarriär i en intim,
berättande akustisk soloföreställning.

La Fuite

La Fuite
Jazztrion som flydde in i musiken. Trion La fuite, som på franskabetyder flykten, har synts på scener i Frankrike, England och Sverige med sin egenskrivna musik. En musik som varje gång omskapas i hissnande förlopp. En klangvärld som bara finns i nuet, sedan har den flytt bort.

Trio Diktoton
Trio Diktoton

Med berättande, dikter och musik hyllas två av våra främsta skalder i två olika föreställningar. En föreställning om Nils Ferlins liv och diktkonst samt en gripande och poetisk föreställning med musik, recitation och berättande om Dan Anderssons liv.

Stinas Visor
Stinas Visor
En egen, lekfull mix av bl.a. svensk och irländsk folkmusik, visa och bluegrass.
De vardagsnära texterna innehåller båda små och stora frågor om livet och
ämnen som relationer, cyklar och dans hemma på köksgolvet.

Ord
Ord
En enhet av nykomponerad musik, poesi och improvisation.
Musik av Karin Johansson i gränslandet mellan komposition och improvisation
med texter av Tomas Tranströmer, Jenny Willén och Karin. Tomas Tranströmers texter är utgångspunkten, bilder ur samtiden om livets komplexitet och enkelhet.

Kulturbyrån GIRA
Kulturbyrån GIRA
I föreställningen KALASET bjuds stora och små på roliga sånger, överraskningar och mysigt bus.
Det bubblar och fräser, gungar och svänger.
Alla får fyllas av glädjen att sjunga och dansa tillsammans.
HURRA – HURRA – HURRA!

Mathias Melo
Mathias Melo
En stilsäker låtskrivare med ett genomtänkt budskap som löper som en röd tråd genom hans livsbejakande texter. Mathias Melo är en flyhänt akustisk gitarrist med betoning på läckra ackordföljder, groove och rytmik. En sångare med en elastisk, ljus röst som omedelbart får lyssnaren att lystra.

Kalle Berlin
Kalle Berlin
Tage Danielsson och jag
.
Kalle Berlins egna tonsättningar av Tage Danielssons dikter blandas med sånger ur svenska ords repertoar. Humor, allvar, sväng och energi!

Tetra
Tetra
”Är det mysigt att sussa bland mullbär och cikador i ett träd? Hur gott kan vi somna i en hängmatta med en skallra som väsnas? Det kan vara svårt att sova när gosedjuren hoppar och dansar.” Sköna rytmer, klanger och lekfull sång med grekiska och orientaliska ornament, karibisk puls och nordiskt gung. Kom! Lyssna, nynna och dansa med Tetra. Familjeföreställning (ålder 07 år).


Olle Linder
Levnadsglad och svängig världsmusik på svenska. Kom och njut av spelglädjen hos skickliga multimusikanter. Du har säkert hört Olle Linder. Mer eller mindre medvetet. För Olle lirar överallt. Numera mest inom det som kallas folk- eller världsmusik och ofta tillsammans med artister som Ale Möller, Simone Moreno och Celtic Roots. Som slagverkare, bassist och trummis, men lika gärna på allehanda stränginstrument.