Musik på biblioteket – medverkande artister 2021-2022


Kristian Anttila
Skönsjungna sånger om livets skevheter. Ingmar Bergman-stipendiaten Kristian Anttila kokar ner sin snart 20-åriga artistkarriär i en intim, berättande akustisk soloföreställning.

La Fuite
Jazztrion som flydde in i musiken. Trion La fuite, som på franska betyder flykten, har synts på scener i Frankrike, England och Sverige med sin egenskrivna musik. En musik som varje gång omskapas i hissnande förlopp. En klangvärld som bara finns i nuet, sedan har den flytt bort.

Mathias Melo
En flyhänt akustisk gitarrist med betoning på läckra ackordföljder, groove och rytmik. En sångare med en elastisk, ljus röst som omedelbart får lyssnaren att lystra. En stilsäker låtskrivare med ett genomtänkt budskap som löper som en röd tråd genom hans livsbejakande texter.

Olle Linder
Du har säkert hört honom, mer eller mindre medvetet. För Olle lirar överallt. Numera mest inom det som kallas folk- eller världsmusik och ofta tillsammans med artister som Ale Möller, Simone Moreno och Celtic Roots

Stinas Visor
Med sitt andra album "Medan bäcken brusar" bjuder gruppen på en egen, lekfull mix av bl.a. svensk och irländsk folkmusik, visa och bluegrass. De vardagsnära texterna innehåller båda små och stora frågor om livet och ämnen som relationer, cyklar och dans hemma på köksgolvet.

Maria Pihl & Per Johansson
”Livet är som ett solblänk”
Sånger som når in i hjärtat av tangomusikens första superstjärna Carlos Gardel.

Kalle Berlin
Tage Danielsson och jag. Kalle Berlins egna tonsättningar av Tage Danielssons dikter blandas med sånger ur svenska ords repertoar. Humor, allvar, sväng och energi!

Irmelin
Med passion, innerlighet och tätt samstämda röster framför Irmelin sina sånger där en mångfald av känslouttryck och improvisation ger liv till såväl traditionell folkmusik som nykomponerad.

Kulturbyrån GIRA
I föreställningen KALASET bjuds stora och små på roliga sånger, överraskningar och mysigt bus. Det bubblar och fräser, gungar och svänger. Alla får fyllas av glädjen att sjunga och dansa tillsammans. HURRA – HURRA – HURRA!

Tetra
”Är det mysigt att sussa bland mullbär och cikador i ett träd? Hur gott kan vi somna i en hängmatta med en skallra som väsnas? Det kan vara svårt att sova när gosedjuren hoppar och dansar.”

Jaded Jane
Kosmisk Pop rootad i låtskriveri. Egenskriven musik som skapar en värld av melodier och texter som reflekterar tiden vi lever i.

Keltiska Duon
Keltiska duons repertoar är hämtad från den rika keltiska folkmusiktraditionen, och består av allt från eldiga jigs och reels till melankoliska sånger.

Ord
En enhet av nykomponerad musik, poesi och improvisation.
Musik av Karin Johansson i gränslandet mellan komposition och improvisation med texter av Tomas Tranströmer, Jenny Willén och Karin. Tomas Tranströmers texter är utgångspunkten, bilder ur samtiden om livets komplexitet och enkelhet.

Trio Diktoton
Med berättande, dikter och musik hyllas två av våra främsta skalder i två olika föreställningar.