Irmelin

EnglishSwedish
Irmelin

Vokalgrupp med egna finurliga arrangemang och förförande stämsång.

”Vi har grävt där vi står och plockat upp våra absoluta favoritsånger. Svensk traditionsmusik som inte ber om ursäkt för något. Stämmor slingra sig som praktfulla kurbitsar och smyckar melodier till utsökta formationer. Våra röster sträcker sig från den allra vassaste kulningston till den sköraste fras. Salt och sött, himmel och hav, skog och äng.”

Irmelin har haft huvuddelen av sin verksamhet genom åren i länder som Norge, Finland, Japan, Taiwan, USA, Tyskland, Storbritannien, Shetland och Schweiz och de är bara ett urval av länder vi sjungit i. ”The spirit of a capella singing” blev vårt omdöme av en enig jury under en a cappella-tävling i Taiwan. Helsingfors känns numera som hemma en vårvecka varje år och Schweiz är ett land med många kära vänner och publik dit vi ofta och gärna återkommer till.

Irmelin uppträder inte sällan i spektakulära sammanhang, speciellt med vårt unika sätt att framföra flerstämmig kulning. Platserna varierar vilt från Blåahallar, kungliga slott till skrangliga ljusriggar, kyrktorn, nattklubbar i Berlin, byggnadsställningar och höga kyrktorn. På röda mattan på Manhattan, i närkamp med tändkulemotorer i Norrtälje, kossor i hagar och flera hundra japanska skolbarn i slitna och kalla gymnastiksalar. Vår arbetsplats för dagen kan även vara vid en vacker sjö i ett regndisig oktober i schweiziska alperna eller i en taiwanesisk tv-studio klockan halv fem en tisdagsmorgon, eller kanske på förskolan Nyckelpigan en novemberförmiddag i en liten svensk by i Sörmland.

Film och teatermusik, konst och cirkusevent står också på programmet. Med stor fröjd och tillförsikt kastar vi oss sålunda från orkesterdike till fäbodvall utan skyddsnät. Vi möter tomtar och troll, änglar och demoner. Passionen för musiken håller oss vid liv och viljan att sprida musik och vår specifika kunskap får oss att möta tusentals människor varje år på konserter, i undervisning, körsamarbeten och inte minst i mötet med all de härliga ungar vi möter i skolor och förskolor när vi kuskar runt med vår lilla föreställning ”Flyttfåglarna”. Irmelins medlemmar är alla mycket erfarna pedagoger och ger workshops och kurser i både folksång och kulning året runt.