Mathias Melo

EnglishSwedish
Mathias Melo

En flyhänt akustisk gitarrist, läckra ackordföljder, groove och rytmik, med en elastisk, ljus röst som omedelbart får lyssnaren att lystra.

Mathias Melo har nyss fyllt 31, men är sedan länge en uppseendeväckande ”komplett” artist.

Han är en flyhänt akustisk gitarrist med betoning på, läckra ackordföljder, groove och rytmik. En sångare med en elastisk, ljus röst som omedelbart får lyssnaren att lystra. En stilsäker låtskrivare med ett genomtänkt budskap som löper som en röd tråd genom hans livsbejakande texter.

Det finns en lekfullhet i musik och texter och ett tydligt ID i hans sång och

i somras skrev Warner Music kontrakt med Mathias Melo som nu är redo att möta den stora publiken.

Första singelsläppet tillsammans med Warner heter ”Get Some Sun” och är en låt som fångar in lyssnaren redan vid det första anslaget och där vi bjuds träffsäker och svängig varm popmusik.

”Get Some Sun” är skriven av Mathias Melo tillsammans med Per Magnusson & Niklas Carson-Mattsson, som även har producerat.

Att uppleva honom framföra sina låtar ensam med en akustisk gitarr känns som att höra ett helt band. Mathias har genom åren lyssnat på massor av olika sorters musik: jazz, reggae, pop, hardcore, soul, funk och Tarantino-soundtracks. Allt har på något sätt påverkat honom, men när det gäller det akustiska soundet var det artister som Jason Mraz och Jack Johnson som inspirerade mest.

– ”Jag har plockat russinen ur många kakor” säger Mathias och ler.

Lägg till detta en gnutta reggaeinfluenser och Paul Simon-sväng och du får en uppfattning om hur Mathias musik låter.