Maria Pihl & Per Johansson

EnglishSwedish
Maria Pihl & Per Johansson

"Livet är som ett solblänk"

“Livet är som ett solblänk”

Sånger som når in i hjärtat av Carlos Gardel.

Sångaren, låtskrivaren och skådespelaren Carlos Gardel anses vara tangomusikens första superstjärna och också den som förde in tangon i de finare salongerna. Hans liv var kort, intensivt och mytomspunnet. I ”Livet är som ett solblänk” tolkar Maria och Per hans mest älskade sånger i begåvade översättningar av visförfattaren Claes Pihl.

“Livet, en gång stod jag mitt i livet

I ett ljus jag tog för givet

Solen steg över min dag

Så nära, brände känslorna, så kära

Och så smärtsamma att bära

För mitt hjärtas ömma slag

Sina, nu har kraften börjat sina

Men de minnen som är mina

Bär jag med mig vart jag går

Jag ser dom, och jag gråter för där ler dom

De gamla tider som jag ber om

Ber och ber men aldrig får”

Maria och Per är en sammansvetsad duo som uppträtt på många av landets vis-, jazz – och kyrkoscener. Berättande texter står alltid i centrum, men i genomtänkt musikalisk förpackning och levererade med lika mycket humor som allvar.

Sångerskan Maria Pihl har blivit uppmärksammad för skivorna ”Malvina” där hon tolkar Ola Magnell och ”Nu går vi till fabriken” där hon tonsatt Claes Pihls texter om livet i ett brukssamhälle. Maria har precis medverkat i emigrantprogrammet ”Om jag hade vingar” vid lunchteatern på Göteborgs Stadsteater med Alla Tiders Ensemble (KG Malm, Leonor Palazzo och Bosse Stenholm). Hon är också medlem i Janerik Lundqvist & the relevant people, skånebandet som tolkar Leonard Cohen på svenska.

Pianisten Per Johansson rör sig elegant mellan jazz, afro, gospel, pop och visa. Han är flitigt anlitad som kapellmästare och arrangör, och i sommar spelar han musikalfars med komikern Per Andersson på Gunnebo slott.