Olle Linder

Olle Linder

Musikern alla vill spela med! Multiinstrumentalisten och låtskrivaren släpper sin andra soloplatta med influenser från när och fjärran.

Multiinstrumentalisten och låtskrivaren Olle Linder är främst känd som medmusiker i alla möjliga sammanhang och har spelat med hur många som helst i folk- och världsmusiksvängen.

Du har säkert hört Olle Linder. Mer eller mindre medvetet. För Olle lirar överallt. Numera mest inom det som kallas folk- eller världsmusik och ofta tillsammans med artister som Ale Möller, Simone Moreno och Celtic Roots. Som slagverkare, bassist och trummis, men lika gärna på allehanda stränginstrument.

Det nya albumet med titeln Kasta loss, är hans andra album i eget namn och består av sånger han skrivit och samlat på sig under åren. Nu är det dags för dessa sånger att sätta segel och fara ut i världen.

Recension i LIRA av Andreas Lagercrantz

”Multiinstrumentalisten och låtskrivaren Olle Linder är främst känd som medmusiker i alla möjliga sammanhang och har spelat med hur många som helst i folk- och världsmusiksvängen under årens lopp, i första hand i Sverige. Kanske blir han äntligen mer känd i eget namn efter släppet av detta hans andra album. Tolv varierade och fullmatade låtar får man ta del av i skiftande stilar där slagverk är en av grundpelarna. Mycket latinamerikanskt med inspiration från Brasilien i första hand men också några uns argentinsk tango vid sidan av svenskt, keltiskt etcetera – en smältdegel som trots alla influenser inte känns spretig. Albumet är genomarbetat på alla fronter och varje låt är en liten fest att ta del av. En bedrift också med tanke på den långa raden av medverkande musiker och sångsolister, däribland Sofia Karlsson, Ale Möller, Svante Thuresson, Mats Öberg och Lisa Långbacka. Sammanhållande är Olle Linder själv med en klar vision av vad han vill åstadkomma. Det blir synnerligen livsbejakande där alla möjliga känslor får plats, mycket glädje men också en hel del vemod. En makalös skiva man inte bör missa!”