Keltiska Duon

EnglishSwedish
Keltiska Duon

Musik hämtad från den rika keltiska traditionen i Irland, Skottland och Wales; eldiga jigs, reels, lyriskt melankoliska melodier och sånger.

I repertoaren ingår även tidig musik från Skottland och Irland – främst från 1600-talet och framåt – framförd i folkmusikalisk tappning. Utöver ”renodlad” traditionell folkmusik lyfter Keltiska Duon även fram musik av kompositörer som exempelvis Turlough O’Carolan (1670-1738), vars musik av eftervärlden brukar kategoriseras som folkmusik men som i själva verket influerades av såväl deras egen samtids klassiska musik som äldre keltisk musiktradition. Keltiska Duons arrangemang är lekfulla och fantasirika med stor betoning på improvisation, men alltid med stor respekt musikens rötter och ursprung.

Medlemmarna Billy Jones och Jonas Liljeström är veteraner i Göteborgs musikliv och har uppträtt ihop i mer än trettio år.

Jonas Liljeström: fiol, sång
Billy Jones: gitarr

Omdömen i urval:

”Tack för en härlig musikupplevelse i Skärhamns kyrka ikväll. Fantastisk start på min semester!”
Ingela Larsson. 26 juni 2019

”Tack, det var ett intressant program med mycket av existentiell kamp i sångtexterna! Den ”keltiska” musiken har många dimensioner!” Anders Dillmar, kyrkomusiker vid Uppsala domkyrkoförsamling. 7 augusti 2020