Kulturbyrån Gira

Kulturbyrån Gira

Med sång och musik, rytm och rörelse skapas ett rum där allt är möjligt och allt kan hända. (3-5 år, 6-9 år, grundsärskola)

Gira är en turnerande grupp som gör sceniska, interaktiva musikföreställningar för och med barn runt om i hela landet. Föreställningarna bygger på sånger och lusten att sjunga tillsammans. Vi har en stor visskatt att ösa ur, men vi skapar också nya sånger med inspiration från barns tankar, upplevelser och drömmar. Vi låter barnens ord ta plats i våra föreställningar. Via workshop för pedagoger och skapande skola-projekt delar vi med oss av vår lust att sjunga, leka och skapa.

Ljudfiler och noter på sånger och ramsor som ingår i föreställningen skickas ut i förväg. Eftersom barnen och pedagogerna sjunger, leker och lyssnar långt innan föreställningen kan de göra sångerna till sina egna. Alla är förberedda, känner igen sångerna och kan delta i föreställningen på ett sätt som gör att de känner sig trygga och får en positiv gemensam upplevelse. Sångerna kan leva vidare och bli en del av förskolans/skolans sångskatt.

Hemsida: www.kulturbyran-gira.se

 

 

FÅNGA VARJE STJÄRNFALL ( grundskolans F-klass eller anpassad grundskola)

Fånga varje stjärnfall, stoppa det i fickan, det kan vara bra att ha, spar det till en regnig dag…

En föreställning i det lilla om det stora. Om stjärnor och planeter, om solen och månen, om dig och mig. Fånga varje stjärnfall spelas i ringform. Barn och vuxna möts i sång, lek, rörelse och samspel där alla kan delta på ett meningsfullt sätt.

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

VARA VÄN ( grundskolans F-klass eller anpassad grundskola)

VARA VÄN spelas i ringform. Alla är med och skapar föreställningen där allt är möjligt och allt kan hända. En stor färgglad fallskärm ramar in den gemensamma scenytan. Rummet fylls av sång och musik, roliga instrument, svingande sjalar och en jonglerande kock som lagar pannkakor. Är du hungrig?

När vi sjunger och leker tillsammans kan vi komma närmare varandra en liten stund och det skapar både glädje och gemenskap.

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

 

Följande föreställningarna fungerar även bra som familjeföreställningar.

KILLIMONKAN (3-6 år)

En busig och lekfull allsångsföreställning om danssugna fötter, skor som hamnat på fel fot, hundra hundar som går på promenad, små cyklar som far omkring, rassel och pling och natten som drar sitt stjärntäcke över oss.

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

 

KALASET (3-6 år)

I föreställningen Kalaset bjuds stora och små på roliga sånger, överraskningar och mysigt bus. Det bubblar och fräser, gungar och svänger. Alla får fyllas av glädjen av att sjunga och dansa tillsammans. HURRA – HURRA – HURRA!

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

 

HUX FLUX (3-6 år, anpassad grundskola, 6-9 år)

HUX FLUX är en allsångsföreställning med fart och fläkt som vi gör tillsammans med vår publik.  Sångerna är kanske nya för många, men de är enkla, svängiga och inbjuder till medverkan. Flera av sångerna i föreställningen är skrivna av barn på skolor i Angered. Det är små och stora betraktelser av livet. Varje dag kan vara ett äventyr…

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

 

 

Kulturbyrån Gira har funnits sida 2010 och består av:  Anna Segerbrant – jonglering, dans, mask och rekvisita,  Ewa J Kristeberg och Åsa Ericsson – båda musiker, pedagoger och tonsättare

Vi har våra rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola, där allsången på Angereds Teater har spelat en stor roll i arbetet med barnen. Generationer av barn har fått dela glädjen i att sjunga tillsammans.

Kulturbyrån Gira har många fina föreställningar i Kulturkatalogen Väst:
Fånga varje stjärnfall: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/4226
Killimonkan: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3823
Jag och min kompis:  https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3831
Hux Flux: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3839
Vara vän: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3844
Kalaset: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3846