Kulturbyrån Gira

EnglishSwedish
Kulturbyrån Gira

Med sång och musik, rytm och rörelse skapas ett rum där allt är möjligt och allt kan hända. (3-5 år, 6-9 år, grundsärskola)

Gira är en turnerande grupp som gör sceniska, interaktiva musikföreställningar för och med barn runt om i hela landet. Föreställningarna bygger på sånger och lusten att sjunga tillsammans. Vi har en stor visskatt att ösa ur, men vi skapar också nya sånger med inspiration från barns tankar, upplevelser och drömmar. Vi låter barnens ord ta plats i våra föreställningar. Via workshops för pedagoger och skapande skola-projekt delar vi med oss av vår lust att sjunga, leka och skapa.

Ljudfiler och noter på sånger och ramsor som ingår i föreställningen skickas ut i förväg. Eftersom barnen och pedagogerna sjunger, leker och lyssnar långt innan föreställningen kan de göra sångerna till sina egna. Alla är förberedda, känner igen sångerna och kan delta i föreställningen på ett sätt som gör att de känner sig trygga och får en positiv gemensam upplevelse. Sångerna kan leva vidare och bli en del av förskolans/skolans sångskatt.

Hemsida: www.kulturbyran-gira.se

 

BABUMBA  (grundsärskola)

Alla är med och skapar föreställningen och var och en deltar utifrån sina förutsättningar. Sång – Skratt – Rytm – Lust – Rörelse – Värme –  Fantasi – Gemenskap – Lek  är våra ledord i denna färgglada, busiga och kärleksfulla föreställning.

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

 

VARA VÄN ( förskola 3-6 år eller grundsärskola)

Musik är lust, glädje, gemenskap, kommunikation, språk. Musik kan få oss att skratta och gråta, hoppa och dansa, jubla och yla. Men musik kan också trösta och lugna. Under vår föreställning möts barn och vuxna i enkla sånger, rörelser och lekar där alla kan delta på ett meningsfullt sätt. Vi samspelar, improviserar och gör musik tillsammans. Barnens lust, nyfikenhet och delaktighet står hela tiden i fokus.

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

 

Följande föreställningarna fungerar även bra som familjeföreställningar.

KILLIMONKAN (3-6 år)

En busig och lekfull allsångsföreställning om danssugna fötter, skor som hamnat på fel fot, hundra hundar som går på promenad, små cyklar som far omkring, rassel och pling och natten som drar sitt stjärntäcke över oss.

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

 

KALASET (3-6 år)

I föreställningen Kalaset bjuds stora och små på roliga sånger, överraskningar och mysigt bus. Det bubblar och fräser, gungar och svänger. Alla får fyllas av glädjen av att sjunga och dansa tillsammans. HURRA – HURRA – HURRA!

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

 

HUX FLUX (6-9 år och familj)

HUX FLUX är en allsångsföreställning med fart och fläkt som vi gör tillsammans med vår publik. Den passar utmärkt utomhus, tex på festivaler och som familjeföreställning. Sångerna är kanske nya för många, men de är enkla, svängiga och inbjuder till medverkan. Flera av sångerna i föreställningen är skrivna av barn på skolor i Angered. Det är små och stora betraktelser av livet. Varje dag kan vara ett äventyr…

Alla grupper får ljudfiler & noter i förväg med de sånger som ingår i föreställningen.

 

KULTURBYRÅN GIRA MED VÄNNER  (allsång för stora och små)

En konsert som bygger på allas medverkan, lust och sångglädje. Den här gången har Kulturbyrån Gira utökat sitt kapell med gamla och nya vänner och musikanter. Här får både rösten och kroppen vara med. Tillsammans gör vi musik!

 

Kulturbyrån Gira har funnits sida 2010 och består av:  Anna Segerbrant – jonglering, dans, mask och rekvisita,  Ewa J Kristeberg och Åsa Ericsson – båda musiker, pedagoger och tonsättare

Kulturbyrån Gira har många fina föreställningar i Kulturkatalogen Väst:
Fånga varje stjärnfall: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/4226
Killimonkan: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3823
Jag och min kompis:  https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3831
Babumba: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3835
Hux Flux: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3839
Vara vän: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3844
Kalaset: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/3846