Jaded Jane

EnglishSwedish
Jaded Jane

Atmosfärisk pop rotad i låtskriveri. Melodimakare med mer substans i låtarna än vad man vanligtvis hör i mainstream-världen.

Sångaren, låtskrivaren och pianisten Axel har skrivit låtar sedan tidiga tonåren & det blev så många att han till slut halkade in på musikproduktion, träffade sin mentor Åke Linton som har spelat in och mixat större delen av musiken han gett ut under namnet ”Jaded Jane”

Axel berättar att det alltid har varit en utmaning att sätta en genre på det han skriver och producerar. Han har inspirerats av artister som David Bowie, Stevie Wonder, Amy Winehouse och Michael Jackson för att nämna några få. Varje album har tagit nya vägar till olika musiklandskap, med Åke Linton som uppmuntrat honom att våga testa nya sound, nya sätt att spela in och framföra musiken.
Axel skriver om sitt liv & går djupt in bland känslor, där han vill dela med sig av personliga upplevelser i hopp om att andra kanske kan finna tröst, glädje och lyftas upp av musiken.
Artistnamnet Jaded Jane har en androgyn kvalité, som också är en del av budskapet, där feminint och maskulint lever i harmoni. Även sättet Axel klär sig på med insidan på kläderna utåt, för att visa att vi alla likadana på insidan, ett budskap som ständigt känns viktigt och aktuellt. Han vill med sin musik bygga broar mellan olika kulturer & nationer, verka för en humanism och internationalism, en planet där vi alla får leva i frid tillsammans med våra medmänniskor, naturen och alla andra djuren.

Axels bror Adam har alltid varit en del av hans konstnärliga liv och plattformen ”Jaded Jane” Han är gitarrist, basist, sångare och låtskrivare i bandet men har för närvarande tagit ett steg tillbaka för kontemplation och tid för sitt egna skapande.