EnglishSwedish

Kulturutveckling VGR bjöd förra veckan in till de årliga utbudsdagarna, Scenkonstdagarna för barn och unga i Göteborg. MCV var självklart på plats för att nätverka med såväl arrangörer som artister. På schemat fanns program för dans, teater, musik och cirkus.

Vi passade på att ställa några frågor till Nina, Amanda och Karl Peter i MCV-akten Man Must Sing som representerades i programutbudet:

Vad är det roligaste med Scenkonstdagarna?
Scenkonstdagarna känns som ett fantastiskt tillfälle att få chansen att visa sin föreställning för en väldigt speciell publik, nämligen arrangörerna. Det är jätteviktigt för oss som fri grupp att få en sådan möjlighet! Dessutom var det otroligt kul att träffa de andra grupperna och se deras framträdanden! När vi hade spelat en del av vår nutida opera Jag vet inte vem jag är och jag älskar det kom ett breakdance-kollektiv fram på scenen, sedan en teatergrupp och till sist en folkmusikgrupp! Helt olika uttryck, men så spännande att se vad mycket scenkonst som skapas för barn!
___
Hur skiljer sig ett sånt här utbudsdags-gig åt från andra framträdanden?
Vår föreställning Jag vet inte vem jag är och jag älskar det är egentligen 35 minuter, men vi spelade bara 10 minuter på Scenkonstdagarna, och istället fick vi göra de 10 minuterna tre gånger, för tre olika publikgrupper. Vi hade planerat massor för att få allting att funka, slagverk, rekvisita, peruker, kostym, allt måste sitta in i minsta detalj när vi bara har 10 minuter på oss! Det är en krävande utmaning, men när vi väl gjorde det så var det väldigt roligt och givande!
___
Har ni fått några bokningsförfrågningar efter att ni var med på Scenkonstdagarna?
Nej det har vi inte fått, vi hoppas förstås att det kommer! Vi kommer att spela Jag vet inte vem jag är och jag älskar det på West Pride i juni, och även som skolföreställningar arrangerade av KUBO i höst, så det finns mycket planer framöver!
___
På denna länk kan du kolla in alla MCV-akter som just nu finns i Kulturkatalogen Väst för subventionerad bokning!