Man Must Sing

EnglishSwedish
Man Must Sing

Man Must Sing gör nyskapande och normkreativ scenkonst på svenska. Ny opera i ett smart och intimt format med berättandet i fokus.

Man Must Sing är sångarna Nina Ewald, Amanda Flodin och Karl Peter Eriksson.

Nina är sopranen som med sin skimrande klangfulla röst och briljanta höjdtoner får publiken att tappa andan. Amanda är mezzosopranen som med virtuositet och klangskönhet gärna överraskar publiken med sitt färgstarka uttryck. Karl Peter är barytonen med både silkeslen och kraftfull stämma som trollbinder publiken med sin självklara scennärvaro.

Kammaroperan AKVARIUM:

Alice ligger vaken om nätterna och oroar sig för det stegrande klimathotet. Dante är hemlös och funderar mest på hur han ska få ihop pengar till härbärge och mat. Men livscoachen Ewa har lösningen på alla deras problem. Eller?

Akvarium är en nyskriven kammaropera på svenska i en akt skapad av den språkligt explosiva poeten Naima Chahboun, den högaktuelle tonsättaren Roger Assar Johansson, den samhällsengagerade regissören Gunilla Johansson och den normkreativa vokaltrion Man Must Sing. Den handlar om individuella lösningar på strukturella problem, om ett bad i det Marinbiologiska forskningscentrets akvarium, och om att våga konfronteras med livets mörka sidor. Titeln är inspirerad av den uppmärksammade ”Idélista över lustbetonade aktiviteter” som använts inom svensk psykiatri. Här listas olika aktiviteter som ska få akut deprimerade personer på bättre humör. Punkt 137 på listan lyder: ”Sköta om ett akvarium.”

MAN MUST MEET MOZART & TRANSTRÖMER:

Med glädje och längtan möter vi Mozarts sprudlande musik och bjuder in till ett fyrverkeri av röster, toner och Tranströmska texter.Varje dag sker tusentals möten. Vissa går obemärkta förbi, andra är livsavgörande. Vissa är slumpmässiga, andra glömmer du aldrig. Här låter vi er bevittna ett oförglömligt möte mellan Tranströmer och Mozart.

Man Must Meet är ett samarbete mellan Man Must Sing och pianisten Maria Ingemarsson Berg. Ett program fyllt av tersetter, duetter och arior av W. A. Mozart blandat med texter av Tomas Tranströmer.

Man Must Sing återfinns också i Kulturkatalogen Väst med föreställningen ”Jag vet inte vem jag är och jag älskar det”: https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/