EnglishSwedish

Tjäna pengar och behåll dem! – Det är det första temat för Musikcentrum Riks kunskapsserie Sustain. Vi möter artister, ekonomer och musikförlag vid 3 tillfällen för att prata om hur man tjänar pengar som liveartist och låtskrivare, och hur man sedan får pengarna att räcka.

Samtliga webbinarier genomförs via Zoom och är gratis för dig som är medlem i Musikcentrum Syd, Väst eller Öst, och har erlagt medlemsavgift 2021.

Antalet platser är dock begränsade, så skynda med din anmälan!

 

Tisdag 9 november kl 10.00-12.00

#1 Så tjänar du pengar på gig

Hur tjänar man pengar som live-akt? Vilka inkomster och kostnader har man och hur genererar man långsiktiga intäkter? Nils Berg och Josef Kallerdahl (Nils Berg Cinemascope) har byggt sitt artistliv på långsiktiga samarbeten och berättar här hur man kombinerar gager och offentliga stöd så att det blir pengar över i slutändan.

Anmäl dig här senast 7 november

 

Datum och deltagare TBA

#2 Så tjänar du pengar på dina verk

Musikförlagen bevakar låtskrivares rättigheter och hjälper dem utveckla nya samarbeten. Men finns det någon poäng för den som är verksam inom smalare genrer att samarbeta med ett förlag? Vi möter musikförläggare och artister i ett samtal om hur man tjänar pengar på sina låtar.

 

Onsdag 1 december kl 10.00-12.00

#3 Så får du pengarna att räcka

Hur håller man ordning på sin frilansekonomi så att pengarna räcker på sikt? Vilken bolagsform är bäst och hur ser man till det blir pengar över till pensionen? Mats Möller, musiker och redovisningskonsult, förklarar hur man gör en långsiktig ekonomisk planering och undviker de vanligaste fallgroparna.

Anmäl dig här senast 29 november


Under hösten satsar Musikcentrum Riks på utbildning. Sustain är en webbinarieserie som ska ge dig mer kunskap om hur du som självproducerande artist kan skapa en hållbar karriär. Vi har kunnat bjuda in en rad experter som kommer att kunna ge såväl konkreta råd som att ställa ditt musikliv i ett bredare perspektiv.

Webbinarierna är indelade i tre tematiska block – här kan du läsa mer om hela seminarieserien!

Sustain genomförs med stöd av Kulturrådet och är gratis för dig som är medlem i Musikcentrum Öst, Väst eller Syd och som erlagt medlemsavgift för 2021.

 

Musikcentrum Riks
Frågor? Kontakta:

Kim Vestin, projektledare
kim@musikcentrumost.se