EnglishSwedish

KUNSKAP FÖR ETT HÅLLBART ARTISTLIV

Här hittar du samlad info om Sustain – kunskap för ett hållbart musikliv. En utbildningssatsning online mellan Musikcentrum Öst, Musikcentrum Väst och Musikcentrum Syd. Sustain är en webbinarieserie som ska ge dig mer kunskap om hur du som självproducerande artist kan skapa en hållbar karriär. Vi har kunnat bjuda in en rad experter som kommer att kunna ge såväl konkreta råd som att ställa ditt musikliv i ett bredare perspektiv.

Sustain genomförs med stöd av Kulturrådet och är gratis för dig som är medlem i Musikcentrum Öst, Väst eller Syd och som erlagt medlemsavgift för 2021.

Webbinarierna är indelade i tre tematiska block – här nedan kan du läsa mer och anmäla dig!

TJÄNA PENGAR & BEHÅLL DEM

Här fördjupar vi oss i olika sätt att tjäna pengar på sin musik och organisera sin verksamhet. Vilka intäkter och utgifter har man när man spelar live och hur får man cashflow? Hur gör man för att inte gå miste om intäkter när ens musik spelas utomlands? Hur gör man en långsiktig ekonomisk planering och hur vet man att man valt rätt bolagsform? Vi möter artister, musikförläggare och ekonomer vid tre tillfällen i november!

Läs mer och anmäl dig här!

SPELA I SKAPANDE SKOLA

Skapande skola är en av de största satsningarna på kulturområdet och 196 miljoner kronor satsas för kommande läsår. Men hur gör man för att komma in i Skapande Skola-verksamheten? Vad är en huvudman och hur navigerar man i byråkratin? Hur kan man utveckla sin verksamhet med hjälp av digitala verktyg och hur gör man ett pedagogiskt program utan att göra avkall på sitt konstnärsskap? Missa inte 4 matiga workshops under hösten.

Läs mer och anmäl dig här!

FÅ FANS, GIG & PUBLICITET

Hur marknadsför man sig själv för att få fans, gig och uppmärksamhet i media? Det är den fråga vi ska besvara vid tre tillfällen i december!

Vi möter proffs på PR och diskuterar hur man får sina fans att tala om en med andra, hur man kommunicerar mot musikföretag och vad man ska säga när man talar med media. Vilket material behöver man och vilka kanaler ska man använda?

Läs mer och anmäl dig här!

Musikcentrum Riks
Frågor? Kontakta:

Kim Vestin, projektledare
kim@musikcentrumost.se