Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FIA EKBERG MED VÄNNER – RELEASEKALAS- BANGATAN

2021-12-16 kl 20:00

Gratis

Mitt under brännande pandemi i mars 2021 släppte Fia Ekberg sin platta Bangatan ( Kakafon Records)  Såklart fanns ingen möjlighet att spela live och verkligen fira då, men nu är det äntligen dags: Det blir två releasespelningar i Göteborg- den ena här på Hängmattan den 16 december.

Fia Ekberg är musikalartisten som blev låtskrivare och vispoet. Hon spelar vanligtvis sina sånger solo eller med trion My Quiet Companion. I samma trio har hon också under senare år släppt platta (My Quiet Companion 2015) och turnerat med konsertprogrammen: Hungriga hjärtan– Springsteen på vårt sätt och 80-talsbarn. Debut EP’n med egna sånger – All the Small Details kom 2013 och med den i bagaget har hon rest runt och spelat i Sverige, USA, Danmark, Tyskland, Irland och Grönland.

Bangatan i Majorna, Göteborg, är Fias hem, och livet levt därifrån är grunden för denna personliga platta. Med påtaglig närvaro berättar Fia sin historia, utan skyddsnät och fallskärmar, i sånger om att älska, åldras, finnas till, vilja leva så att en går sönder, föräldraskap, ilska och längtan efter tillhörighet och försoning. Hon rör sig fritt mellan läcker pop och hjärtskärande visor med inslag av blues, spoken word och cabaret.
Det är vardagsrealism och storslagen längtan som får falla fritt tillsammans.

Om plattan:
”Fia Ekberg har ett personligt uttryck som man inte ofta hör hos en debutant. En magnifik debut är det. . . Det går att tänka Säkert! eller Frida Hyvönen men Fia Ekbergs debut är sig själv nog. Hennes texter kan framstå alltför vardagliga och metaforbefriade men det är just den förmågan att skriva om detta på ett så spännande och begåvat sätt som gör det här albumet så vitalt ” /Lars Svensson, Rootsy.

”Den är enastående” / Stina Wollter om låten Vackrare nu

” Ett album som växer för varje lyssning med musik och sång i fin och närmast lekfull samverkan” Hans Bloom, Daldemokraten.

Vänner med på scenen: Patrick Rydman – som även producerat Fias album (syntar, kör, gitarr m.m.) Sten Källman
( saxofon/ percussion) Henrik Cederblom (gitarr och e-bow) Marianne Holmboe ( kör)

Detaljer

Datum:
2021-12-16
Tid:
20:00
Kostnad:
Gratis
Webbplats:
https://www.musikenshus.se/fia_ekberg/

Plats

Café Hängmattan, Musikens Hus
Karl Johansgatan 16
Göteborg, 41462
+ Google Map

Arrangör

Musikens Hus, Göteborg
Telefon:
031 – 12 15 83
E-post:
info@musikenshus.se
Visa Arrangör-webbplats