EnglishSwedish

AI & Musiken — Webbinarieserie i tre delar
— 28 september, 9 oktober och 10 oktober
Är du nyfiken på hur artificiell intelligens kommer att förändra musiklandskapet? Hur kan du som musiker använda dig av de redskap som existerar inom området? Webbinarieserien AI & Musiken utforskar samspelet mellan artificiell intelligens (AI) och musikskapande. Mer info och anmälan finns här.

Skapa proffsiga filmklipp med mobilen
— Stockholm 8 september och 4 december

En heldagskurs om hur du som musiker själv kan skapa proffsiga filmer med mobilen för webb och sociala medier, för att marknadsföra eller kommunicera med din publik. Mer info och anmälan finns här.

Grundkurs och uppföljningskurs i Logic Pro X
— Göteborg 25-26 september, Stockholm 17 oktober

Grundkursen sker på plats i Göteborg och ger grundläggande och bred kunskap i Logic Pro X. Uppföljningskursen äger rum i Stockholm för den som gått grundkursen eller som redan besitter kunskaper i programmet. Mer info och anmälan finns här och här.

Planera ditt bästa musikår 2024
— Stockholm 8 november
I denna kurs får du möjlighet att på ett enkelt, intuitivt och strukturerat sätt arbeta igenom en verksamhetsplan inför 2024. Under kursen får du möjlighet att utifrån ett helikopterperspektiv se över hela ditt kommande år, och alla delar av din konstnärliga verksamhet. Mer info och anmälan finns här.

Strategisk kommunikation — så når du din publik
— Stockholm 20 november
Hur kan du tänka kring en lanseringsplan för din musik, ett turnésläpp eller en strategi inför en stor konsert? Hur bokar du dina spelningar och hur driver du sälj till dina evenemang? Vem är din målgrupp och hur pratar du med den? Mer info och anmälan finns här.

Din frilansekonomi
— Göteborg 26 september och Stockholm 3 oktober
Kursen vänder sig både till frilansare som arbetar som anställda eller genom firma/bolag. Kursen hanterar bl.a. hur skattesystemet fungerar för frilansare med oregelbundna inkomster, hur man planerar sin pension och vad man ska tänka på när man varvar tjänst och F-skatt. Mer info och anmälan finns här.

Kurstillfället i Göteborg sker i samarbete med Musikcentrum Väst.