EnglishSwedish

Helgtips!

I samarbete med Västra Götalandsregionen och Folkets Hus Hammarkullen bjuder Clandestino Festival in till en öppen repetition med Nancy Mounir (Egypten) tillsammans med en lokal stråkkvartett ledd av Josefin Runsteen. 

 

När: 10 juni kl. 16.30-18.00
Var: Folkets Hus, Hammarkullen
Fri entré, anmälan görs till: biljett@clandestinofestival.org

Självlärd multiinstrumentalist, kompositör och arrangör — Nancy Mounir är en centralfigur på Kairos alternativa musikscen. Till Clandestino kommer hon med projektet Nozhet El Nofous (”själarnas promenad”), en musikhistorisk tillbaka-till-framtiden som ger nytt liv till en nära nog bortglömd klangvärld. I projektet utgår Mounir från inspelningar av egyptiska artister från 1920-talet och kring sångfragmenten byggs kompositioner upp med violin, bas, fiol, theremin och flöjter.

I denna öppna repetition uppträder Mounirs grupp i samarbete med en lokal stråkkvartett under ledning av Josefin Runsteen med musiker från Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan.

Repetitionen är en del av ett artist in residence program i samarbete med Folkets Hus Hammarkullen och Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen.