Veronica på MCV har deltagit i såväl projektet Konsertregi som Scenkonstdagar barn och unga under mars månad. Här kommer en rapport!

 

  • Konsertregi 8–9 mars 2023

I projektet Konsertregi har grupperna Malmars Lilla Makalösa som består av Ida Malkolmsson Gadd och Sara Martinsson Arnér och Trio Sonrisa bestående av Johan Bengtsson, Afra Rubino och Raúl Lara jobbat med att utveckla sina föreställningar för barn och unga. Under projektet har de haft coachen Svante Grogarn till sin hjälp.Projektet avslutades med publika visningar på Musikens Hus för förskolegrupper den 8 och 9 mars. Efter att barnen sett föreställningarna fick de ge feedback till grupperna. Inbjudna gäster och samarbetspartners från bland annat Kulturförvaltningen i Göteborgs Stad, Förvaltningen för kulturutveckling var också på plats för att bolla hur föreställningarna kunde utvecklas för målgruppen. Efter projektet fick vi fin feedback från förskolepedagogerna som hälsade att barnen uppskattade föreställningarna de fått ta del av. Lika nöjda var medverkande under Konsertregi som fick med sig mycket feedback och idéer för hur de kan utveckla sina föreställningar samt hur de kan nå ut till bokare för barn och unga.

 

  • Scenkonstdagar barn och unga 13–14 mars 2023

MCV var på plats under årets Scenkonstdagar för barn och unga som arrangeras av Förvaltningen för kulturutveckling. Utbudet visade kortare utdrag ur föreställningar som finns listade i Kulturkatalogen Väst. Under två dagar fick vi ta del av ett program på Masthuggsteatern, Musikens hus och Frölunda Kulturhus. Ett smakprov från 35 föreställningar visades med fokus på musik, dans, teater och cirkus. Dagarna varvades med mingel med de olika besökarna, samtal med personer som passerade MCVs bord under mässan och massvis av scenkonst. Arrangemanget var väldigt inspirerande och välproducerat. Något som dock blev väldigt tydligt när alla föreställningarna var sedda var avsaknaden av representation av icke-vita personer, både på scen och bland gästerna. 

— Veronica Odetunde för MCV