Medlemmar: Informera oss om vad ni har på gång! 

Har ni ett aktivt mål att nå ut utomlands? Då vill vi veta vad som händer för er i år! Kanske har ni ett skivsläpp eller en turné i sikte? Årets upplaga av jazzahead! går av stapeln den 27-30 april i Bremen, Tyskland. Vi kommer att vara där och representera de jazzakter inom Musikcentrum som vill satsa internationellt. Vi vill alltså veta ALLT om er inför resan!

Passa också på att uppdatera era artisprofiler
med aktuella pressbilder, länkar och presstexter på mcv.se så att vi kan marknadsföra er, samt att ni har korrekt information uppe på sidan när eventuella delegater kollar upp er musik. 🙂

Maila annelie@mcv.se era nyheter och annat aktuellt! 

_____________________________________

Ska du själv åka på mässan?

Här kommer några glödheta tips och resonemang saxade ur en intervju från 2021 med Musikcentrums internationella koordinator Ragnar Berthling:

  • Tänk på att köpa deltagarpass via Export Music Sweden
  • Meddela oss att du ska dit
  • Läsa på om nyckelpersoner som ska dit
  • Kolla in programmet och bestäm vad du ska delta i


Varför ska man åka till jazzahead?

”Jazzahead är den internationellt största mötesplatsen för jazzmusik. Ett deltagande kräver en rätt omfattande insats. Jag börjar boka möten ett par månader i förväg och håller en kontinuerlig kontakt med nyckelpersoner på årsbasis.

För att en frilansande musiker ordentligt ska kunna utnyttja sin tid där krävs förberedelser. Det handlar om att definiera sina lång- och kortsiktiga mål. Utöver förarbetet och arbetet på plats behöver man lägga ytterligare tid på efterarbete när mässan är över.

Kolla in så många seminarier och showcasespelningar du kan, läs på och boka möten! Och som inför alla mässor ska du förbereda ditt digitala material, tänka på din hisspitch när du bokar möten och se till att du kan få det du vill ha sagt på max 5 minuter.

Sedan är det alltid viktigt att se den kollektiva bilden. Vilken nytta har hela vårt nätverk av att Musikcentrum jobbar internationellt? Varje gång en representant för Musikcentrum deltar i ett internationellt sammanhang, en panel eller en mässa, öppnas ett nytt fönster till det svenska musiklivet. Alla insatser som görs bygger på att medlemmar kommer med inspel, berättar om saker som händer, informerar oss om vilka prioriteringar ni vill göra, när ni planerar internationella satsningar, när ni släpper ny musik, när ni har nya samarbeten. Om vi får den typen av information och idéer kan vi ta med dem i våra möten med det internationella musiklivet.”

— Ragnar Berthling, internationell koordinator
& verksamhetsledare Musikcentrum Öst