EnglishSwedish
 • Västra Götalandsregionens kulturnämnd ger ytterligare en miljon kronor till residens för ukrainska konstnärer och för att främja yttrandefriheten i Ryssland och Belarus. De nya pengarna innebär bland annat att fler konstnärer och publicister kan erbjudas plats att arbeta under några månaders tid. Regionen samarbetar med SWAN, ett svenskt nätverk för residensplatser som även MCV samarbetar med kring Musikcentrums egna residens.

  Läs mer i pressmeddelandet.

 • Den regionala kulturbudgeten för 2023 är klubbad. Bland nyheterna i år syns bland annat en satsning på en ledarskapsutbildning för kultursektorn. Totalt fördelar Kulturnämnden drygt 1,5 miljarder kronor till aktörer och projekt inom kulturliv och civilsamhälle för 2023.

  Läs mer här.

 • Aktuella utlysningar:

  Regionalt utvecklingsstöd till kultur för barn och unga
  Sista ansökningsdag är 1 mars.

  Utvecklingsprojekt
  Sista ansökningsdag 15 mars. Läs mer här!