Nordic Folk Alliance är en showcasefestival och branschevenemang som ambulerar i olika städer varje år. NFA är en mötesplats för alla som verkar inom eller är intresserade av folk- och rootsmusik, med musik, seminarier och nätverkande. I år hålls festivalen i Roskilde mellan den 18-20 april.

SPOT-festival är en showcasefestival för skandinavisk musik (indie, pop, rock m.m.) som hålls i Århus i Danmark den 5-6 maj. SPOT+ är en konferens för och om musikbranschen, som hålls varje år under SPOT-festivalen. Konferensen presenterar ett brett utbud av paneler, debatter, presentationer, speed-dates och andra aktiviteter med fokus på aktuella teman i branschen.

Tallinn Music Week (TMW
) är en showcase- och stadskulturfestival som hålls i Tallin, Estland varje vår. Festivalen utgörs även av nätverksevenemang för musikbranschen. Årets upplaga äger rum den 10-14 maj.