EnglishSwedish

Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent i Eskilstuna vars initiativtagare är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd. Konventet har utvecklats i nära samarbete med Eskilstuna kommun och Region Sörmland och flera hundra externa arrangörer och utställare. Sedan starten 2018 har Eskilstuna varit värdstad för det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur.

Jag (Terese) från Musikcentrum Väst var på plats på konventet 7-8 februari som representant för Musikcentrum Riks och centrumbildningarna. Under tisdagen byggdes montern och under onsdagen lyssnade jag på seminariet “Svensk kultur på export” samt nätverkade med olika samarbetsparter och organisationer. En första aha-upplevelse under onsdagen var att detta konvent är en perfekt mötesplats för hela kultursverige. Det fanns olika utställare på plats – allt från Kulturens studieförbund till Arvsfonden och Kulturalliansen, samt organisationer inom andra konstarter. Hit borde ju alla musiker och artister åka, tänkte jag! Om du vill nätverka, gå på seminarier, träffa organisationer och få information om vad de olika organisationerna gör/erbjuder, borde du besöka Folk och Kultur nästa år. Du kan exempelvis prata med studieförbund om deras medlemskap, eller fråga vilka typer av projekt arvsfonden kan stödja, eller få tips om spelställen/nätverk/organisationer som arrangerar turnéer eller konserttillfällen. 

 Läs mer om Folk och Kultur här: https://folkochkultur.se