EnglishSwedish

Rapport från konferensen Pengar — två dagar om kulturstöd för fria utövare

Den 23-24 november hölls den digitala konferensen Pengar — två dagar om kulturstöd för fria utövare. En uppsjö av kulturorganisationer, bidragsgivare, stiftelser och initiativ syntes på skärmen under regionernas digitala tvådagarskonferens om pengar, som modererades av Ann Ighe & Daniel Terres. Programmet riktades till fria kulturutövare, och arrangeras av VG-regionen och region Värmland.

Vi fick bl.a. lära oss mer om hur de olika ansökningarna och bidragen fungerar för olika institutioner och initiativ — så som Svenska Postkodstiftelsen, Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Nordisk Kulturkontakt, Allmänna Arvsfonden, VG-regionen och Göteborg Stad.

Detta var lite av en guldgruva för den som söker olika typer av stöd och vill få koll på infrastrukturen kring de olika stödsystemen och instanserna för stipendier, bidrag och ekonomiskt stöd — vad man kan söka för på statlig eller regional nivå, vad man ska tänka på när man ansöker, hur de olika stödformerna är indelade och mycket mer.

Vi fick också lyssna till olika inspirerande organisationer, arrangörer och nätverk som delade med sig av sina tips och hur de själva navigerar i kultur- och stödlandskapet. Konstcentret Not Quite och Clandestinofestivalen var några av dessa.

MCV har gjort en sammanfattning av de för musikstöd-ansökande relevanta genomgångarna, maila oss på mcv@mcv.se om ni vill ha åtkomst till materialet!