Mental boost i november!

Prestation, scenskrĂ€ck, stress, rĂ€dsla för att misslyckas, konflikthantering och gruppdynamik — Ă€r alla vanligt förekommande Ă€mnen bland musiker och artister att behöva hantera, utöver sjĂ€lva skapandet.

Som en del av vÄrt Äterstartsprogram bjuder MCV in dig som Àr artist och/eller musiker och medlem hos oss, till tvÄ eftermiddagar med tvÄ olika förelÀsare pÄ Café HÀngmattan under senhösten. Det Àr begrÀnsat antal platser som gÀller, sÄ se till att anmÀla dig redan idag! (Och, det gÄr bra att bara anmÀla sig till det ena.)

 

  • Seminarium nr 1:
    Att samarbeta och spela ihop: ett seminarium för musiker om kommunikation inom kreativa processer — med Anna Johansen FridĂ©n

För de flesta musiker Àr fungerande samarbeten och relationer avgörande för att utvecklas, ha roligt och nÄ ut. Men att skapa, spela och turnera ihop Àr inte alltid lÀtt pÄ grund av olika ambitionsnivÄer och bristande kommunikation.

Varmt vÀlkomna till ett tillfÀlle om samarbete, konflikthantering och kollektiva kreativa processer tillsammans med Anna Johansen Fridén. Seminariet lÄter dig utforska och bÀttre förstÄ vad som möjliggör fungerande samarbete och vad du kan göra för att utveckla din kapacitet att arbeta tillsammans med andra. Du fÄr verktyg att navigera i samarbeten och kommunikation gÀllande kreativa processer som turnéer, gig, inspelningar och lÄtskrivande. Teorier och modeller varvas med reflektion och samtal. MÄlet Àr att du ska fÄ med dig sÄ vÀl nya perspektiv som konkreta tips som Àr relevanta för dig och de sammanhang som du samarbetar i.

 

NĂ€r: 21 november kl. 15.00-18.30
Var: Café HÀngmattan
AnmÀl dig hÀr senast den 14 november

 Anna Johansen Fridén arbetar pÄ NÀtverkstan Kultur i Göteborg som utbildare och projektledare. Anna har specialiserat sig pÄ frÄgor som rör samarbete, samverkan, konflikt och ledarskap i kulturlivet. Sedan 2007 har hon undervisat i dessa Àmnen pÄ NÀtverkstans YH-utbildning till kulturprojektledare. Förutom att utbilda har Anna Àven lÄng erfarenhet av att stödja och facilitera individer och grupper som vill utveckla sina samarbeten och relationer. LÀs om NÀtverkstan hÀr.


_______________________________________________________________________

  • Seminarium nr 2:
    Att förbereda sig mentalt: en förelĂ€sning om hur du hanterar prestationskrav och rĂ€dsla för att misslyckas  — med Igor Ardoris

 

NĂ€r det kommer till prestationskrav finns det mĂ„nga likheter mellan musiker och elitidrottare. Precis som en elitidrottare förvĂ€ntas ocksĂ„ en professionell musiker öva varje dag för att pĂ„ det sĂ€ttet utveckla sina fĂ€rdigheter. En musiker förvĂ€ntas dessutom klara av att plocka fram sin bĂ€sta prestation, hĂ€nge sig nĂ€r hen stĂ„r i rampljuset inför publik, och samtidigt hantera sin prestationsĂ„ngest och sin rĂ€dsla att misslyckas. Dessutom behöver en professionell musiker klara av att lĂ€ra sig av sina misstag och trĂ„kiga erfarenheter och ”studsa tillbaka” efter motgĂ„ngar. Allt detta Ă€r logiskt och kanske till och med lĂ„ter sjĂ€lvklart, men Ă€r dessvĂ€rre mycket lĂ€ttare sagt Ă€n gjort. Under denna förelĂ€sning kommer Igor Ardoris dela med sig av bĂ„de forskning och praktiska verktyg som kommer hjĂ€lpa dig att förbereda dig mentalt för den dagliga högprestationen som förvĂ€ntas av dig i ditt arbete.

NĂ€r: 22 november kl. 15.00-18.30
Var: Café HÀngmattan
AnmÀl dig hÀr senast den 15 november

 


Igor Ardoris Ă€r fil kand i pedagogik, idrottspsykologisk rĂ„dgivare, lic. mental trĂ€nare och dipl. mindfulnessinstruktör. Han Ă€r ocksĂ„ grundare av Budo Mental TrĂ€ning – mental trĂ€ning för hantering av svĂ„ra situationer.‹ Sedan 2007 har Igor bland annat utbildat elitidrottare, musiker, blĂ„ljuspersonal och företagsledare att agera utifrĂ„n lugn och balans i pressade situationer.