Som artist med intresse av att jobba internationellt finns det mycket man behöver lära sig som inte är direkt kopplat till det kreativa arbetet — något vi ska fördjupa oss i under två webbinarier i höst. Redan på måndag är det dags för det första!

Sustain är Musikcentrum Riks webbinarieserie. Våra webbinarier genomförs via zoom och är gratis för dig som är medlem i Musikcentrum Syd, Väst eller Öst, och har erlagt medlemsavgift 2022.

  • Working internationally: what does it entail?
    Hur tar man sig utomlands som musiker och hur navigerar man i byråkratin kring internationellt arbete? VI går igenom olika möjligheter att ta sig ut i världen som musiker, och vad man behöver kunna när man är verksam internationellt — regler om arbetstillstånd, visum och beskattning. Webbinariet leds av Marie Fol, oberoende rådgivare och forskare. Marie är ordförande för On the Move, ett internationellt nätverk dedikerat till kulturell mobilitet. Hon arbetar också med Keychange, den globala rörelsen för jämställdhet i musikbranschen. Webbinariet är på engelska.När: 26 september kl 14.00 — 15.30. Anmälningslänk finns bland de medlemstips vi skickat ut de senaste veckorna på mail.

    ____________________________________

  • Att lyckas som musiker – ett annat perspektiv
    Vad innebär det att lyckas som musiker idag? Kan en leva på musiken utan att vara speciellt känd? Går det alls att tjäna pengar på musik idag, när all musik finns digitalt och livemusiken nästan är utdöd? Hur hittar man spelningar? Går det att lyckas helt utan inblandning av skivbolag och andra i musikbranschen? 2018 startade Lisa och Mattias bandet Syndromet och musikföreställningen Vi Älskar Rock. Två år senare tog de steget, slutade på sina vanliga jobb och blev musiker på heltid. Den här inspirerande föreläsningen riktar sig till dig som är i början av din karriär.När: 29 september kl 14.00 — 16.00. Anmälningslänk finns bland de medlemstips vi skickat ut de senaste veckorna på mail.