EnglishSwedish

Det är mycket på gång för Maulén! Vi tog därför tillfället i akt att växla några ord med hjärnan bakom metal-drone-bandet Maulén, Carlos Ibarra. Maulén är medlemmar i MCV, och har inte bara hunnit med att både åka till Reeperbahn Festival i Hamburg för ett par veckor sedan — de har även spelat live på Kroppefjäll i Dalsland i helgen som gick. 

 

Carlos! Hur var din upplevelse av Reeperbahn-festivalen, och vad plockar du med dig hem?
Att bara vara i Hamburg, en av mina favoritstäder igen var så kul! Samtidigt så levde staden lite extra med alla konserter och seminarier överallt. Det var fint att få ett ansikte på många människor som man bara haft mailkontakt med.  Jag blev påmind om vikten av att träffa människor ansikte mot ansikte. Jag fick känslan av att musikbranchen efter Covid är något helt annat, och detta bekräftades till stor del på alla fantastiska seminarium.

 

Berätta om giget på Kroppefjäll i helgen. Hur kom det sig att ni spelade där och hur var det att giga?

Vi hade ett residens på Kroppefjäll (Dals Rostock, Dalsland) för ett år sen där vi påbörjade arbetet med vår tolkning av den Egyptiska sångerskan Umm Khultums 60 minuter långa klassiker Enta Omry. Efter att ha spenderat sommaren i Marocko och spelat in vår version av den, återvände vi till till Kroppefjäll för att framför den för första gången! Stämningen var näst intill andaktsfull och med en enorm spänning i luften. Det var helt enkelt magiskt.