Under 2022 har MCV, med ett riktat återstartsstöd från kulturnämnden i VGR, kunnat lägga in en högre växel för att fylla regionen med ännu mer livemusik. Och utöver att ge befolkningen fler konserter är syftet förstås att stötta regionens musiker och artister i återstarten efter pandemin. I planen från början stod att 100 arbetstillfällen för musiker skulle skapas runtom i regionen. Så här mitt i projektet är det dags att ta pulsen på självaste projektledaren.

Projektledare Mikael Godée, hur går det och hur känns det?
Det känns bra! Vi vet redan nu att vi nästan kommer dubbla målet. Vi kommer att landa på cirka 190 arbetstillfällen med 47 musikgrupper och artister i allt från Tidaholm till Sotenäs, från Trollhättan till Ulricehamn. Mycket tack vare att de arrangörer vi samarbetar med har sett till att boka flera akter var för sig.

Du har lång vana av konsertbokning i regionen, hur tycker du att pandemin har påverkat? Är det någon skillnad nu?
Just nu tycker jag att det härligt nog börjar närma sig lite normalt läge igen, men i slutet på förra året och början på detta, var det något helt annat. Och då särskilt hos de fritt verksamma arrangörerna. Om jag ens fick tag på en konsertförenings-ansvarig, så var det ofta hemma mitt i trädgårdsbestyren, där bokningskalendern kändes långt borta. Fick däremot några bra odlingstips…

Och vad säger arrangörerna – har publiken hittat tillbaka?
Den där ”Man ur huset”-effekten som vi alla hoppades på har ju inte riktigt infunnit sig. Min bild är att det har tagit sin tid, längre än jag trodde. Men nu så! Nu känner jag att publiken ändå kommer mer och mer.

Om du som publik vill hitta just dessa Mer musik till fler-konserter – hur gör man?
Några av konserterna sker i skolor och för äldre, men de flesta är offentliga och då gör arrangörerna sin egen marknadsföring för sin lokala publik. Är du extra nyfiken kan du kolla in MCV:s konsertkalender där alla dessa konserter också läggs in {och MCV:s konserttips kan du dessutom prenumerera på här, reds anm}.

Till slut en fråga av mer intern karaktär 😊: Vi var ju ett stort gäng som tackade av dig på MCV:s julfest förra året när du gick i pension. Vad hände?!
Jag förstår förvirringen. Jag har gått i pension från min tillsvidareanställning på MCV, men efter två veckor som pensionär anlitades jag för just denna satsning som jag sköter hemifrån och parallellt med mitt eget musikerskap eller ja, mitt pensionärsliv då om du vill.

 

Fakta om Mer musik till fler:

Mer musik till fler är en regional återstartssatsning 2022 med ett tillfälligt stöd från kulturnämnden i VGR.

Medverkande musikgrupper och artister: Groupa, Anna Lundqvist & Jonas André, Sisters of Invention, Kakafoni, Robin & Bengan, Helena Ek och Peter Janson, Vier Brillen, Hanne Juul, Majornas 3dje Rote, Julsångskvartetten, Long Kalsong, Veronika Halten, Mareld, Smoke Rings Sisters, Malvakvartetten, Räfven, Surrender Dorothy, Pop Up Schubert, Hanna Thiel, Emrik Det Svänger, Mathias Melo, Frödingkvartetten, Anders Boson, Matti Ollikainen tro, Det blev handgemäng, Elin-Louise Ahlberg, West of Eden, Patrik Rydman & Anders Persson, Erik Dahl, Ida Gillner, Axel ”Jaded Jane” Olsson, Val Giamo, Fabian Kallerdahl, Helena Ha-Young Sul, Joona Toivanen, Lars Erik Norrström, Madelene Birgenius, Sara Sjödahl, Swing Tarturo, Kaja, Aigua, Tetra, Rosali Grankull, Dynamic Flavours, Göteborg Art Orchestra.

Medverkande arrangörer i regionen: Föreningen Soundcheck i Munkedal, Träffpunktsteamet i Trollhättan, Bruksvilleparken och biblioteket i Tidaholm, Lokstallet i Strömstad, Byfest i Uddebo och skolspelningar i Tranemo, House of Possibilitas i Hisings-backa Gbg, Skeppet i Gbg, Bygdegårdar och Kollängen i Götene, Nääs fabriker i Lerum, Parken och biblioteket i Ulricehamn, Gerlesborg i Tanum.

En glad publik framför Groupa på Skeppet i Göteborg i mars 2022. Foto: Mikael Godée