EnglishSwedish

Musikcentrum Väst har haft en rad spännande internationella möten och upplevelser den senaste månaden! I slutet av augusti bjöd VG-regionen in MCV bland flera till en träff mellan representanter från Västra Götalandsregionen och deltstaten Querétaro i Mexiko. Vi presenterade vårt arbete och funktion i Sveriges musikliv under en förmiddag på Konserthuset, och fick ta del av spännande samtal om det mexikanska kulturlivet med bland andra Querétaros kulturminister.

Dagen efter var det dags för en kulturdelegation från Somalia, Kenya och Italien att besöka MCV-kontoret! Representanter från konstnärs- och musiklivet samlades genom Nätverkstan Göteborg i ett projekt om metoder och utveckling för att kunna leva på sitt konstnärsskap. MCV fick träffa (och jamma med!) gänget, följt av spännande samtal om musikerskap, kulturpolitik och hur man navigerar i frilanslivet.

MCV-akten tillika trion Syrsan bjöd på stämningsfull och medryckande musik som inledning till mötet!