EnglishSwedish

 

Musikcentrums webbinarieserie Sustain ångar vidare i höst! Sustains webbinarier genomförs online och är gratis för dig som är medlem i Musikcentrum Syd, Väst eller Öst, samt har erlagt medlemsavgift för 2022.

Ett urval av höstens kommande webbinarier:

 • Så hittar du gigen!
  Ragnar Berthling (verksamhetsledare Musikcentrum Öst) och Karin Inde (verksamhetsledare Musikcentrum Väst, tidigare Svensk Jazz) berättar om var gigen finns, hur man bokar dom och hur man hittar kontakterna.När: 31 augusti kl 14.00 — 15.30
  Sista anmälningsdag: 29 augusti. Anmälningslänk finns i vårt senaste medlemsutskick.

 

 • Bli en bättre bokare!
  I det andra webbinariet möter vi Viktor Schvarcz (grundare av bokningsbolaget Komet Agency), som berättar om hur samarbetet med en bokningsagent funkar. Han tipsar även om strukturer och strategier för den som bokar åt sig själv!När: 8 september kl 14.00 — 15.30
  Sista anmälningsdag: 6 september. Anmälningslänk finns i vårt senaste medlemsutskick. 

 

 • Tema: Kulturell mobilitet
  Som artist med intresse av att jobba internationellt finns det mycket man behöver lära sig, som inte är direkt kopplat till det kreativa arbetet. I det första webbinariet lär Marie Fol (Cultural Mobility expert på On the Move) oss allt vi behöver veta om visum, beskattningsregler och tillstånd.I det andra samtalet hör vi Matthew Cowey (Tamizdat), i en genomgång av de olika möjligheter och resurser som kan hjälpa dig som vill vara verksam utomlands; residens, stipendier och nätverk. Tider och anmälningslänkar kommer längre fram i våra mailutskick!

 

 • Tema: Musiker och förälder
  Hur är det att vara förälder inom kultursektorn och vad behöver göras för att förbättra situationen? Vid två tillfällen fördjupar vi oss i de förutsättningar och utmaningar som finns för musiker som skaffar barn, bland annat tillsammans med Cassie Raine, som är en av grundarna av PiPA (Parents and carers in Performing Arts). Tider och anmälningslänkar kommer längre fram i våra mailutskick!

 

 • Musikindustrikonsulten tipsar
  Vi har återigen bjudit in den uppskattade föreläsaren Anna Dungal från ok agency. I höst kommer Anna dels bjuda på en releaseguide för dig som planerar släppa nytt, men även en djupdykning i hur industrin funkar — olika typer av kontrakt, rättigheter, pengaflöden och lingo som kan vara bra att ha koll på som independentartist. Tider och anmälningslänkar kommer längre fram i våra mailutskick!

 

 • Så gjorde vi internationell karriär
  Möt nyskapande folkmusiktrion Dreamers’ Circus i ett samtal om hur de etablerat sig som internationellt erkända musiker — från start till mål. Tider och anmälningslänkar kommer längre fram i våra mailutskick!

 

 • Psykologiska strategier för kreativa
  Hur kan vi skapa bättre förutsättningar för vårt skapande genom att arbeta med vårt psyke? Möt psykologen Rosana Corbacho, som möter musiker i terapirummet och driver organisationen M.I. Terapy, som syftar till att öka medvetenheten om mental hälsa inom musikbranschen. Tider och anmälningslänkar kommer längre fram i våra mailutskick!