EnglishSwedish

Creative Climate Leadership är ett utbildnings- och nätverksprogram inom klimatledarskap, och som riktar sig till dig som är verksam konstnär, kreatör eller kulturarbetare i Skandinavien. Genom programmet ges du möjlighet att bygga upp din kunskap och nätverk för att kunna agera på miljö- och klimatutmaningar samt fungera som ledare och inspiratör till förändring mot ett klimatmedvetet och hållbart samhälle.

Som deltagare får du utrymme att utforska konstens och kulturens möjligheter för att bemöta klimat- och miljöutmaningar, får ta del av en rad expertföreläsningar, fallstudier, forskning och praktiska lösningar — samt dela lärdomar och utbyta erfarenheter med deltagare från hela Skandinavien.

Programmet är ett samarbete mellan den brittiska organisationen Julie’s Bicycle och forskare vid Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSUS) och genomförs med stöd av Postkodstiftelsen.

Sista ansökningsdag är måndag den 6 februari 2022. Mer information och anmälan hittar du här.