Skapande skola är en av de största satsningarna på kulturområdet och 196 miljoner kronor satsas för kommande läsår. Men hur gör man för att komma in i Skapande skola-verksamheten? Vad är en huvudman och hur navigerar man i byråkratin? Hur kan man utveckla sin verksamhet med hjälp av digitala verktyg och hur tas ett pedagogiskt program fram utan att göra avkall på sitt konstnärsskap? Missa inte våra 4 matiga workshops i ämnet!

Samtliga webbinarier genomförs via Zoom och är gratis för dig som är medlem i Musikcentrum Syd, Väst eller Öst, och har erlagt medlemsavgift 2021.

Antalet platser är begränsade, så skynda med din anmälan!

Tisdag 9 november kl 13.00-15.00

#4 Vad är Skapande skola?

Skapande skola-bidraget ska möjliggöra ett möte mellan skolan och den fria konsten. Vägen från de frilansande konstnärerna till den enskilda skolan är dock ibland lite komplicerad. Vad behöver man tänka på om man vill arbeta med skapande skola? Vi går igenom grunderna i Skapande skola och bjuder in till ett samtal där du får svar på dina frågor!

Anmäl dig här senast 7 november

Tisdag 16 november kl 10.00-12.00

#5 Hur bokas Skapande skola?

Hur jobbar en kommunal kultursamordnare med Skapande skola? Hur kan du som konstnär presentera din projektidé för en huvudman? Vad krävs av dig för att kunna jobba med Skapande skola-projekt? Välkommen till ett seminarium där du får ställa dina frågor till en panel som beskriver hur det ser ut i respektive kommun!

Anmäl dig här senast 14 november

Tisdag 23 november kl 10.00-12.00

#6 Konstnärlig höjd i Skapande skola

Hur gör man som konstnär i Skapande skola? Är man konstnär eller pedagog? Hur kombinerar man dessa roller utan att förlora sin konstnärliga höjd i interaktion med en konst-ovan publik? Medlemmar i Musikcentrum berättar om hur de lyckats förmedla sin konstnärliga vision på ett pedagogiskt sätt.

Anmäl dig här senast 21 november

Tisdag 7 december kl 10.00-12.00

#7 Digital strategi i Skapande skola

Ceclila Nordlund och Erik Rask från Techno slöjd utvecklade sitt digitala Skapande skola-projekt mitt under brinnande pandemi. Hur gick de tillväga för att skapa ett digitalt koncept och hur har de använt sig av tekniken? Hör hur de i post-pandemitider arbetar i hybridform med både digitala och fysiska möten.

Anmäl dig här senast 1 december

Under hösten satsar Musikcentrum Riks på utbildning. Sustain är en webbinarieserie som ska ge dig mer kunskap om hur du som självproducerande artist kan skapa en hållbar karriär. Vi har kunnat bjuda in en rad experter som kommer att kunna ge såväl konkreta råd som att ställa ditt musikliv i ett bredare perspektiv.

Webbinarierna är indelade i tre tematiska block – här kan du läsa mer om hela seminarieserien!

Sustain genomförs med stöd av Kulturrådet och är gratis för dig som är medlem i Musikcentrum Öst, Väst eller Syd och som erlagt medlemsavgift för 2021.