EnglishSwedish

Musikcentrum Väst har givetvis skrivit under Keychanges utfästelse om att bidra till en jämställd musikbransch. Keychange är ett globalt nätverk som arbetar för just det – total jämlikhet mellan könen i musikindustrins alla delar.

Har din organisation eller ditt företag inte skrivit under ännu – titta in på Keychanges sida och se hur ni går tillväga! Varje undertecknare får själv formulera de löften som inkluderas i sin egen försäkran och alla kan göra någonting för att bidra.

I Sverige drivs Keychange av vår syskonorganisation Musikcentrum Öst som bland mycket annat arrangerade två digitala samtal i veckan som gick. Ett med Ann Werner, docent i genusvetenskap, där hennes senaste artikel What does gender have to do with music, anyway? är utgångspunkten och ett om jämställd programläggning.