Thor & Olle Bygg din egen flöjt & spela med oss! 

Bygg din egen flöjt & spela med oss! Digitalt anpassat till rådande omständigheter för Skapande Skola, årskurs 4-8.

Med Thor & Olle får barnen bygga enkla flöjter och testa att spela dessa till folkmusikkomp, ett utdrag från vår spelbok och skiva som görs nu med stöd av Kulturrådet.

Musiken vi spelar tillsammans är från vårt program ”Musik från Södern” där vi bl.a. spelar låtar från Grekland, Spanien, Louisiana och Frankrike.

Thor & Olle spelar och pratar om sin folkmusik och sina instrument: munspel, säckpipa, durspel, grekisk luta, olika sorters flöjter samt deras hemgjorda och hemodlade instrument som tex. kalebassbanjo,

Workshopen består av två moment

  1. Eleverna får ett förberedelsematerial med pdf-fil och video med uppgifter. Till uppgifterna hör också en låda med material till flöjtbygget.
  2. Efter att eleverna gjort uppgifterna under 1-2 veckors tid ses vi på länk via Zoom och pratar om instrumentbygge, folkmusik och vi spelar ihop med eleverna. I början och slutet av workshopen spelar Thor & Olle utdrag ur sin konsertföreställning ”Musik från Södern”.

————————————

Förberedelsemejlet:

Hej! Vad kul att ni vill göra flöjter och spela med oss!

Här finner ni en förberedande PDF (även bifogad) som alla deltagare behöver få i god tid inför workshopen: https://thor.productions/ThorOlle-flojtbygge.pdf

Här finner ni en instruktionsvideo, som hänger ihop med vår PDF: https://youtu.be/-bmq-ioEFjw

Vi behöver också få svar på nedanstående frågor:

  1. Till vilken adress ska vi skicka postpaket?

Vi skickar en låda med ett gäng flöjtmunstycken. Dessa används som reserv, ifall någon deltagare inte får ljud i sin flöjt, så att workshopen kan flyta på. Vi kan bara skicka lådan till en adress, som ansvarig på plats kan ge till deltagaren.

  1. Material, hur många deltagare?

 Vi behöver veta om ansvarig på plats skaffar material och förbereder (se PDF), eller om ni önskar att vi postar det till er. Om vi skickar ut materialet tillkommer en kostnad på 30 kr per elev, plus frakt för paketet. Ange samma leveransadress som postpaketet. obs! Ni behöver fortfarande göra del av förberedelsen. Mejla era svar senast 2 veckor

 

Kontakt: hej@thorolle.com 

Hemisda: thorolle.html 

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=pwV2hKvBj_I