Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Förnuft och Känsla + gäster

2023-07-22 kl 18:00 - 22:00

270SEK

FÖRNUFT OCH KÄNSLA

Förnuft och Känsla är alla jazzlyssnares våta dröm som blivit till verklighet. Tre musiker med stort konstnärligt patos som funnits sida vid sida på den Göteborgska scenen i flera år, beslöt hösten 2018 att satsa som trio. Sedan dess har de släppt två skivor på HOOB Records (”Jane Austen Texas” och ”Målsrydskiosken”) och deras musik har bland annat slagit hårt på streaming-tjänsterna, med miljontals spelningar. Tillsammans skapar de musik som präglas av utmanande rytmer, men samtidigt finns det i musiken en lättillgänglighet genom rena melodier och en medryckande energi. En paradox kanske? Lyssnaren får avgöra! Fabian Kallerdahl – piano; Alfred Lorinius – kontrabas; Johan Birgenius – trummor

KRISTIN AMPARO (sång) Kristin Amparo är en av Sveriges mest älskade sångerskor som vunnit stort erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri. Hon har beskrivits som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person och rör sig fritt mellan genres.

Kristin är en flitigt anlitad jazzsångerska, hon var en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic (med bl.a. flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo), hon har turnerat med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, och hon är känd för de flesta för sin sånginsats på Albin Johnséns ”Din Soldat”.

ANDREAS HOURDAKIS (elgitarr) Få svenska gitarrister är så mångsidiga som Andreas Hourdakis. Hans konsertkalender innehåller detta år allt ifrån konserter på anrika jazzscener och svettiga rockklubbar till Sveriges största scener.

I jazzsammanhang har hans medverkan med Magnus Öströms band, Lars Danielsson, Karin Hammar, Ceacilie Norby, Jeanette Lindström och Sebastian Studnitzky m.fl. fört honom till några av Europas mest respekterade jazzscener – men i alla sammanhang han medverkar i är hans personliga sound omisskännligt.

ANDREAS HOURDAKIS senaste album ”Underworld” släpptes oktober 2020 och fick hyllningar från såväl svensk som internationell press. London Jazz News skrev ”This is an album all about Hourdakis’ tone” i sin recension av Underworld och i DN fick skivan en 4a.

KARL-MARTIN ALMQVIST (saxofon) ”Den storslagna saxofonisten Karl-Martin har flertalet plattor i sitt namn och medverkat på ännu fler. Han har spelat med den absoluta eliten och tillhör en av landets genom tiderna bästa saxofonister. Nu är han på gång med en ny platta med ett gäng toppmusiker från Köpenhamn. Denna kvartett har spelat en hel del tillsammans sedan 2014 då Karl-Martin flyttade till Köpenhamn/Malmö från Stockholm. Kvartetten har framträtt i Danmark och Sverige, men även i Spanien och på Zanzibar. Karl-Martin Almqvist kommer ursprungligen från Karlstad. I mitten av 90-talet bodde Karl-Martin i New York i två år, där han studerade på ”The Mannes College of Music”. Bland lärarna fanns George Garzone, Bob Mintzer, Reggie Workman, Phil Markowitz med flera. Efter tiden i New York flyttade Karl-Martin till Stockholm där han spelade och turnerade med band som ”Patrik Boman 7PM”, ”Rigmor Gustafsson Kvintett”, ”Stockholm Jazz Orchestra” med flera.

Ta dig till Molkom Molkom ligger ca 30 minuter från Karlstad med bil eller buss. Vid Molkoms folkhögskola finns en stor parkering för dig som kommer med bil, men det går också flera bussar med Värmlandstrafik till Molkom. Vi tittar också på möjligheten att ha egna bussar till arrangemanget och kommer skicka ut info till de som köpt biljett om vi arrangerar egna bussar från och till Karlstad.

Konserten arrangeras av den ideella föreningen Musik i Molkom på Molkoms folkhögskola, där vi bygger upp ett område utomhus. Vi har begränsat antal biljetter och fokuserar på mötet i musiken där artister och publik kommer varandra nära.

Musik i Molkoms konserter sommaren 2023 arrangeras med stöd av Jordbruksverket, Leader, Leader Närheten och Studiefrämjandet samt i samarbete med Molkoms folkhögskola (Region Värmland) och flera företagare och ideella personer i Molkom.

Framträdanden av Förnuft och känslaKristin AmparoKarl-Martin AlmqvistAndreas Hourdakis

Detaljer

Datum:
2023-07-22
Tid:
18:00 - 22:00
Kostnad:
270SEK
Webbplats:
https://musikimolkom.se/fornuft-och-kansla-gaster/

Plats

Molkoms folkhögskola, Mejerivägen 3, Molkom
Mejerivägen 3
Molkom, Sverige
+ Google Map