Laddar Evenemang

Anna-Maria Nordström Kulturrum Caféscen Partille

7 december kl 14:00 - 15:00

Ösigt, finstämt och alldeles unikt 

  

Anna-Maria Nordström är sångerska, kompositör och arrangör boende i Göteborg men med rötterna i Skellefteå.  

Fröet till hennes debutalbum, som släpptes i april 2024, såddes redan i Boston 2002. Anna-Maria skrev ett antal modala kompositioner vilka spelades in som enkla demoversioner i ett övningsrum. Ett antal flyttar senare, 2020, upptäcktes inspelningarna igen. Det visade sig att kompositionerna inte bara hade nerv utan även melodiska och harmoniska dimensioner som kändes både personliga och framåtsträvande. Anna-Maria började jobba mer med musiken, arrangerade delar av den för upp till fyra blås men fick också inspiration att skriva ännu mer musik, och denna gång med texter på svenska där hon själv sjunger.  Musiken är vardagsnära och autentisk och handlar om livet, när man befinner sig mitt i det.  

Anna-Maria satte ihop ett band med erfarna jazzmusiker från Göteborg för att väcka musiken till liv, vilket resulterade i några mycket uppskattade livespelningar.   

Här en recension från en spelning på Vauxhall Göteborg innan inspelningen. ”Ösigt, finstämt och alldeles unikt! När Anna-Maria Nordström intog scenen med sitt 8-personersband. Fet blåssektion med tajta arrangemang av bandledaren och kompositören av kvällens hela repertoar. Uruppföranden för hela slanten faktiskt, vilken upplevelse. Hoppas på en inspelning inom kort.” 

Övriga bandmedlemmar: 

Jonathan Kronevik, trumpet
Johan Jansson, trummor
Per Johansson, piano
Martin Olsson, bas
Magnus Sjölander, altsaxofon
Per Nilsson, sopransaxofon/tenorsaxofon
Jakob Sollerman, trombon 

 

Detaljer

Datum:
7 december
Tid:
14:00 - 15:00

Plats

Partille
Gamla Kronvägen 56 433'82 Sverige + Google Map