DINN DINN BULO – Trumgodis! 

DINN DINN BULO – Trumgodis! 

Trumgodis är en riktig bensträckare för barnen och ungdomarna. Synapserna får ett motionspass och det är gott som godis!

Lansana Sane är mästerslagverkare från musik/Jali släkten Cissoko i Senegal. Han är också kompositör och ledde under många år en dans och slagverksgrupp i staden Ziguinchor i södra Senegal. I den här produktionen kommer han själv till klassrummet eller gymnastiksalen/ute. Föreställningen är en ”workshop-konsert”. Att få spela rytmer och röra sig ihop är något  av det bäst grundläggande mänskliga som finns. Det är gemenskap, musik, inte svårt, och gott som godis! Lansana dyker upp på  avtalad plats med sitt slagverk! Klassrummet, Gympasal, ute etc

Skapande skola/ Workshop

I skapande skola varianten läggs fokus på samspel, kommunikation och spelglädje. Gruppen spelar tillsammans varvat med berättelser från föreställningen. Barnen får öva sig på att ta plats, turtagning och lyssna på varandra. OBS! Gruppen behöver vara samma åldersgrupp. Detta är ett perfekt skapande skola projekt för de som vill arbeta med samspel, ta plats, skapa och improvisera musik och rytm och passar även de elever med liten eller ingen erfarenhet av att spela musik.

Målgrupp: 6-18 år. Publiken behöver dock vara ungefär samma åldersgrupp

Länk till PDF: MUMRIK KULTURPRODUKTION SKAPANDE SKOLA 2021-2022_Trumgodis.pdf 

Kontakt: mumrik.kulturproduktion@gmail.com