Body Beatbox – body percussion

Body percussion är ett lättillgängligt, roligt och inspirerande sätt att skapa musik tillsammans. Det enda man behöver i Body Beatbox workshop är sig själv! (5-19 år).

Body Beatbox presenterar en föreställning med body percussion (= spela slagverk på sig själv) och sång. Barnen blir invigda i ett lättillgängligt och inspirerande sätt att skapa musik tillsammans. Inspirationen kommer från Brasilien och gruppen Barbatuques. Body Beatbox stöper om pop, världsmusik och svensk visa till självklara bodypercussion-låtar och binder ihop dem med interaktiva moment och lite prat. Alla kan vara med och man behöver bara sig själv och varandra när rytmer blandas med sånger och steg i en halsbrytande lekfull groove-verkstad.

WORKSHOP

Deltagarna får lära sig en uppsättning ljud och uppmuntras också att hitta på egna. I olika övningar tränar vi kroppens känsla för takt och sväng tills vi kan försöka oss på en Body-percussion-groove. Vi rör på oss en hel del och använder också rösten. Bodypercussion tränar både rytmisk medvetenhet och motorik på ett mycket handfast sätt och lämpar sig väl för återkommande verksamhet.

Gruppmedlemmar:

Sanna Källman: body percussion, sång
Karin Marmander: body percussion, sång
Christopher Ek: body percussion, sång
Johan Hogenäs: body percussion, sång

Kontakt: johanhogenas@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/groups/5208063543/ 

Hemsida: https://www.mcv.se/artister/body-beatbox-barn/ 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=VqiBnKJ88Bk