Zenta Scenkonst

Zenta Scenkonst

Bas, klarinetter, trummor och sång bjuder in till en spännande och genre-bred musik, där lekfullhet och råhet är ledorden.

Gruppen “Zenta” skapades hösten 2021 i samband med ett residens på Estrad Norr våren 2022. Fyra färgstarka musiker med en egen karriär inom fälten jazz-, folk-, och pop. De har spelat tillsammans i ett flertal produktioner, under namnet Zenta samlas de nu för att sätta samman sin musik till ett.

Gruppen har turnerat med 3 st produktioner varav en musikteater för barn 6-9 år, Klara, Färdiga, GLAD! En interaktiv musikföreställning som handlar om känslor och om att passa in. Även en berättande konsert på Svenska och Jámtska, “Vort e á momma” en hommage till mormor. Föreställningen spelades för en offentlig publik på bygdegårdar och föreningshus runt om i Jämtland/Härjedalen. Denna konsert anpassades sedan för “Musik i vården” och turnérade under samma namn på ca 20 boenden under våren.

Medlemmar
Anna Malmström: Klarinetter/Kör/Cittra
Boel Mogensen: Bas/Kör
Viola Martinsson: Sång/Dragspel
Julia Schabbauer: Trummor/Kör

Klara, färdiga, GLAD! – En engagerande och interaktiv musik- och teaterföreställning om känslor och om att passa in.

Anna, Julia, Boel och Viola har ett band ihop. De älskar att spela musik. Plötsligt en dag känns allt bara tråkigt. Inte ens att söka melodifestivalen eller att spela hårdrock känns kul längre. De bestämmer sig för att starta en glad klubb där de bara får ha roligt. ”Vi får inte gråta, inte vara arga och absolut inte säga NEJ!”. När Viola, den mest entusiastiska i klubben, försvinner en stund börjar Julia, Boel och Anna avslöja sina innersta hemligheter för varandra och publiken. Boel är blyg, Anna är jätterädd och Julia är arg – mer än andra. Då ingen av dem vill vara utanför glada klubben så försöker de stänga in sina känslor i en liten ask i bröstet, men deras askar börjar bli överfulla av alla känslor.

Berättelsen förs framåt genom musik och dialog och spänner över olika musikgenrer såsom jazz, folkmusik och pop. Efter föreställningen får publiken delta i en workshop (20 min) på temat känslor.