William Soovik Grand Finale

EnglishSwedish
William Soovik Grand Finale

Frijazz n’ roll!

William Soovik Grand Finale är ett frijazz n’ roll-band med utgångspunkt i Göteborg.

Gruppen i sin nuvarande form har funnits sedan 2017 och har i skrivande stund släppt tre fullängdsplattor, varav den senaste en live-platta släppt under våren 2021.

Musiken som sådan vill låta sig inspireras lika mycket av Nirvana och John Philip Sousa som av Charles Mingus och Keith Jarrets tidiga grupper. Den är melodisk, vacker, högenergisk och lämnar ingen oberörd. Det är kul och rustikt! Svagt och starkt!

Bandets första skiva Rustik Musik fick fina recensioner och nya skivan Major har redan skramlat ihop runt 600 000 lyssningar på olika digitala plattformar och finns med på flera av de största spellistorna för jazz på Spotify.

Under 2021/2022 har bandet utöver att släppa sin live-skiva Live in Gothenburg spelat på flera av landets finaste jazzklubbar, som Nefertiti, Fasching Umeå Jazzstudio, samt på jazzklubbarna i Alvesta och Hallsberg. Bandet blev också utvalda att representera Sverige under det prestigefyllda arrangemanget Nordic Jazz Comets i Köpenhamn under Februari 2022.

Under hösten 2022 jobbar bandet på sin fjärde skiva, som de planerar att släppa under våren 2023, i samband med ett antal konserter runt om i landet.

Häng med på turen!

Medverkande:

William Soovik – Trummor/Komposition
Malin Wättring – Tenor Sax
Signe Dahlgreen – Tenor Sax
Joel Fabiansson – Gitarr
Viktor Reuter – Kontrabas