West of Eden

EnglishSwedish
West of Eden

Från finstämt, akustiskt historieberättande till catchy folkrock och irländskt låtspel. Eget material med avstamp i keltisk folkmusik.

West of Eden är det svenska folkmusikbandet som byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands genom ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken.

Bandet har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine och har

genom åren samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station.

West of Eden har genom åren turnerat flitigt både i Sverige och utomlands, och har hittills hunnit ge ut nio skivor vilka mötts av strålande kritik i internationell musikpress.

Nya skivan ”Flat Earth Society” spelades in under en road trip i Skottland och England.

Många av den Brittiska folkmusikscenens allra förnämsta musiker och sångare ställde upp när West of Eden kallade.

West of eden har även spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och gjort ett flertal live-konserter i riksradio. Bandet har också hunnit spela på den välrenommerade festivalen Celtic Connections i Glasgow, turnera med showen Irish Heartbeat, samt i flera år arrangerat julkonserten ”Celtic Christmas” där man uppträtt tillsammans med musiker från Anúna, Riverdance & The Chieftains. Live-inspelningen från Celtic Christmas som släpptes på skiva 2010 beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.