Volodja

EnglishSwedish
Volodja

Volodja tjuter som ett ånglok, gnistrar och glöder som en vulkan och svalkar sig i kalla Sibirien bland tjuvar, boxare och elaka mostrar.

Volodja är gruppen som tjuter som ett ånglok, gnistrar som kristall, glöder som en vulkan och som ständigt svalkar sig i det kalla Sibirien bland ficktjuvar, boxare, deporterade lagbrytare och elaka mostrar.

En konsert med Volodja innebär massor av skratt, gråt och hissnande äventyr. Ingen, verkligen ingen, lämnas oberörd av Volodja!

Genom att medlemmarna turas om som solister skapar de en säregen variation och stark dynamik i det musikaliska uttrycket som kan jämföras med de klassiska estrad- och varietévisans gamla hjältar: Edith Piaf och Jaque Brel.

Visorna handlar om starka öden och hela tiden pendlar musiken mellan kraft, uppror och rusig glädje och förtryck, desperation och mörker. Allt ramas in av den vackra poesin som skapats under sömnlösa nätter av Vladimir Vysotskij.

På 10 år har gruppen släppt 4 st fullängdsalbum och genomfört över 200 konserter på allt från konserthus till klubbar och festivaler i Sverige, Norge, Dannmark och Polen.

Senaste skivan Live uppmärksammades i Aftonbladet där gruppen förklarades som Vysotskijs främsta företrädare i Sverige.

Volodja består av medlemmar från bl a Skottes Musikteater, Kultiration, Räfven, Kaja och Tzeitel.