Veckans romans

EnglishSwedish
Veckans romans

Från Youtube-kanal till liveframträdanden. Veckans romans spelar, sjunger och berättar om dem som historieskrivningen glömt.

Vad är den gemensamma nämnaren för människor som mördats av nazisterna, jobbat på Liseberg och kämpat för allmän och lika rösträtt? Jo, de har komponerat fantastisk musik! Amanda Elvin och Karin Fjellander från YouTube-kanalen Veckans romans spelar, sjunger och berättar om dem som historieskrivningen glömt, dem som gömts undan i hemmets trygga vrå och dem som i allra högsta grad fortfarande lever. Amy, Luise, Kerstin, Alice, Manolita – Hon får plats en sång i taget!

Sedan 1 september 2021 har Veckans romans publicerat en romans per vecka på sin Youtube-kanal och Facebook-sida. När de nu tar klivet ut från skärmen för att möta publiken live behåller de projektets grundpelare- ett vardagligt tilltal, närhet till texten och åhöraren samt viljan att lyfta fram okända och kända sånger komponerade av kvinnor från olika tidsepoker, länder och bakgrunder. Veckans romans LIVE kan anpassas till kyrkor, konsertsalar eller små kvartersscener- överallt finns fascinerande öden att berätta om.

Bandmedlemmar:
Karin Fjellander, sopran
Amanda Elvin, piano