Vanja Modigh

Vanja Modigh

Tre unika röster som smälter samman till en ny röst - Vanja Modigh. Hon tar ut svängarna och utmanar normerna i vokal musik.

Med sin grund i den svenska folkmusiken väver vokaltrion Vanja Modigh in element och influenser från hela världen i sin repertoar. En konsert med Vanja Modigh bjuder på visor och koraler i egna arrangemang från den svenska och nordiska folkmusiktraditionen, folkliga sånger från andra delar av världen, såsom exempelvis Georgien och USA (Appalacherna) samt egenkomponerad musik.

”Det finns inga stränga gränser i sångerna, de rör sig förhållandevis fritt mellan skilda rötter och traditioner. Trion är trogen ett kulturarv, men de bär även på ett nytt, personligt och eget, de är kulturbärare in i framtiden.” – Bo Bjelvehammar, Opulens

”Gåshudsframkallande eufoni” – Luise Rube, Musikmagasinet LIRA

Trion har funnits sedan 2015 då de tre vokalisterna sammanstrålade under sina studier i svensk folkmusik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under åren har trion turnerat i Sverige såväl som utomlands. I februari 2021 släppte de sin debutskiva Vocal Tradition i samarbete med Kakafon Records.

Katarina Söderlund: sång
Vilja-Louise Skough Åborn: sång
Anna Larsson: sång