Thilini & Erik

EnglishSwedish
Thilini & Erik

Djärva och experimentella tolkningar av Cornelis Vreeswijks text och musik.

Thilini & Erik är duon som med sina folk/blues-doftande alster rör sig i en helt egen akustisk värld kantad av elektroniska element. Med svenska texter som ofta berör de stora frågorna i livet och kopplingen till naturen mässar Thilinis nyanserade röst ut koncisa och berörande känslor till Eriks lekfulla gitarrspel. En konsert med Thilini & Erik är en emotionell och färgsprakande resa som innefattar både skogigt vemod och soldoftande sommarängar.

Thilini och Erik – Cornelistolkningar
Duon har tolkat och tonsatt Cornelis sedan 2013. Sedan dess har de besökt olika visfestivaler, Cornelisdagen samt medverkat i SVTs midsommarprogram. Våren 2022 släpptes deras första fullängdsalbum med Cornelistolkningar vilket de också turnerar med. Duon är ofta förstärkt med basisten Johan Bengtsson. 


Ord om duon

”Med ett personligt sätt gör de låtarna till sina egna och ger en hudnära känsla med samspelt dynamik och utmärkt artikulation av texterna”

Yrsa Gullin – Uppsala Nya Tidning

”Kvällspasset inleddes stark av Cosmetisk Heeswijk, Göteborgsduon med egensinniga tolkningar av Cornelis Vreeswijks musik. Thilini Guldbrand har en fantastisk röst som spricker charmigt emellanåt.”

Nancy Bladfält Västerbottens-Kuriren

”Thilini Guldbrand och Erik Björksten är två underbarn som har fastnat för Cornelis Vreeswijk och nu sätter sin egen prägel på klassiska visor som ”Deirdres samba” och ”Ångbåtsblues”. Guldbrands röst fyller hela tältet när hon ömsom viskar, ömsom ropar ut sin sång till tonerna av Björkstens flinka gitarrspel”

Hilda Blomberg – Hallandsposten

”Hade jag haft en cylinderhatt hade jag lyft på den.”

Kalle Larsson – Hymn

För mer info : thiliniguldbrand.com