Thilini & Erik

EnglishSwedish
Thilini & Erik

Djärva och experimentella tolkningar av Cornelis Vreeswijks text och musik.

Thilini & Erik är duon som under namnet Cosmetisk Heesvijk tonsatt och tolkat Cornelis repertoar. År 2020 valde de att lägga Cornelis på hyllan för att gå vidare med eget nyskrivet material.

Genom att vågat blanda genrer och sound gör duon stora penseldrag med materialet och täcker allt mellan blues, pop, folk och ambienta ljudlandskap – trots sin minimala sättning.

Ord om duon

”Med ett personligt sätt gör de låtarna till sina egna och ger en hudnära känsla med samspelt dynamik och utmärkt artikulation av texterna”
Yrsa Gullin – Uppsala Nya Tidning

”Kvällspasset inleddes stark av Cosmetisk Heeswijk, Göteborgsduon med egensinniga tolkningar av Cornelis Vreeswijks musik. Thilini Guldbrand har en fantastisk röst som spricker charmigt emellanåt.”
Nancy Bladfält Västerbottens-Kuriren

”Thilini Guldbrand och Erik Björksten är två underbarn som har fastnat för Cornelis Vreeswijk och nu sätter sin egen prägel på klassiska visor som ”Deirdres samba” och ”Ångbåtsblues”. Guldbrands röst fyller hela tältet när hon ömsom viskar, ömsom ropar ut sin sång till tonerna av Björkstens flinka gitarrspel”
Hilda Blomberg – Hallandsposten

”Hade jag haft en cylinderhatt hade jag lyft på den.”
Kalle Larsson – Hymn

För mer info : thiliniguldbrand.com