The Gothenburg Combo

EnglishSwedish
The Gothenburg Combo

Färgstark duo med bas i den spanska gitarren och hela världen som scen.

The Gothenburg Combo består av gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy. Sedan starten 2000 har de gett ut sju hyllade album och turnerat i Sydamerika, Nordamerika, Asien, Europa, Australien och Nya Zealand. Med basen i den spanska gitarren tar de med lyssnaren på en färgstark odyssé från Kuba till Kina, från Bach till Beach Boys.

Det ljudande biblioteket

– Vi har bett inte mindre än 34 svenska musiker och kompositörer att skapa unika musikstycken för oss, inspirerade av deras personliga favoritböcker! Bland de medverkande finns framstående namn som Georg Riedel, Loney Dear, Lena Willemark, Lina Nyberg, Janne Schaffer, Rebecka Törnqvist och Ulf Dageby, som alla har skapat specialskriven musik exklusivt för detta projekt!

Hur låter Korparna av Tomas Bannerhed i toner? Eller Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien? Hur låter den klassiska äventyrsromanen En Världsomsegling under Havet? Och hur klingar Karin Boyes, Edith Södergrans och Selma Lagerlöfs texter översatta till musikens språk? Svaren ges i ”Det Ljudande Biblioteket” med The Gothenburg Combo!

 

Recensioner

”Med ett musikaliskt samspel som Siamesiska tvillingar…”
Süddeutsche Zeitung

”Det är ett hisnande akustiskt äventyr de bjuder på!”
DN

”Ömhet och finess, fingertoppskänsla och perfektion. Men också humor och livsglädje, virtuositet och ren spelglädje … The Gothenburg Combo spelar klassisk musik med popattityd, de utstrålar en oemotståndlig livsbejakande lekfullhet och hör med dessa egenskaper till världens ledande gitarrduos.”
Westdeutsche Allgemeine Zeitung

”En konsert med The Gothenburg Combo ger en trollbindande musikalisk upplevelse. Man ska vara försiktig med användandet av ordet magi i konstsammanhang. Men här måste det banne mig till.”
NLT