Susanne Lind & Marco Rios

EnglishSwedish
Susanne Lind & Marco Rios

Sångleksföreställning med mycket musik, lek & dans med rötter i hela världen. (6-9 år)

Susanne Lind och Marco Rios presenterar sångleksföreställning med mycket musik, lek, dans och sång. Låtarna hämtas ur ett material med internationella sånglekar från när och fjärran som RFoD:s sångleksnätverk har tagit fram, som en uppföljare på den svenska sångleksboken ”Tjuderuttan, sa räven”. De flesta sångerna sjungs på svenska.

Susanne Lind, fiol och sång, är musikhandledare och folkmusiker och har arbetat professionellt som musiker sedan 1995. Hon har spelat närmare 1000 barnföreställningar. Susanne har en unik berättarröst och känsla för den unga publiken. Hon fick ta emot Framtidspriset på Folk och Världsmusikgalan 2011 för sitt arbete med barn och musik.

Marco Rios, gitarr, sång och slagverk, har haft programserien ”Hej Amigo!” på TV:s Björnes magasin och även på P3:s barnradio. Han har gett ut fem CD, tre av dessa för barn samt två musikhäften (Hej amigo!, Sambalele, Jag kan om jag vill!, samt Värmlatino och Afzelius sånger på spanska.)

Exempel på sångleksföreställningarna: 

Musiklek
Det blir ramsor, rörelsesånger, vilosång, små musiksagor, energi och musikglädje när Susanne besöker förskolans lekrum. Med sig har hon fiolen, gitarren, ukulelen, djembetrumman och väskan med alla djuren i. En härlig musikstund där alla barnen är aktiva och delaktiga i sång, lek och rörelser!

Pandaresan – jorden runt på 21 rörelser
En musikalisk berättelse om en resa i djurens och rörelsens värld. Alla barn får varsin liten matta. Den kommer under föreställningen att vara en flygande matta, en matta att gunga på, att sitta och lyssna på och att hoppa på.

Det bor en tiger i mina händer
Molly och Tiger går på äventyr för att hitta Solberget. Det blir sång, musik, rörelser och lite massage. Härliga bilder ur boken visas på skärm (som Susanne har med sig). Förskolan får tillgång till all musik och får behålla ett exemplar av boken ”Det bor en tiger i mina händer” av Jeanette Milde och Sabine Rosén. I boken finns även enkla och mysiga massagetips som passar ihop med sagan.

Land i Sikte
Ett musikaliskt äventyr för barn 2-5 år. Med barnen som besättning seglar de iväg ut på havet för att hitta skatten, men det är inte så lätt att hitta rätt ö. På vägen råkar de ut för en massa äventyr och möten. Publiken får både uppleva och aktivt delta i detta tokroliga äventyr!

Kom, kom igen!
I denna härliga barn- och familjeföreställning bjuder Susanne och Marco på sång, rytmer, danser, rörelser och ramsor som alla kan hänga med på. Kom, kom igen! Vad sägs om att prova hur försiktig man måste vara om man vill skoja med vargen i skogen, i vilken takt en skomakare arbetar bäst eller hur man hälsar på olika språk.

Susanne Lind & Marco Rios återfinns också i Kulturkatalogen Väst:

https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/4403

https://www.kulturkatalogenvast.org/Arrangemang/id/4167