Susanna Lindeborg

EnglishSwedish
Susanna Lindeborg

Banbrytande, experimentell och nyfiken musiker.

Susanna Lindeborg startade sin professionella musikkarriär i mitten av 70-talet.

Med början i klassisk musik gick hon vidare till jazz och improvisation, vilket visade sig vara hennes rätta element. Susanna började tidigt blanda akustiska och elektroniska instrument, och har blivit känd genom bland andra MWENDO DAWA, som hon fortfarande leder som MWENDO DAWA trio efter saxofonisten Ove Johanssons bortgång 2015. Mwendo Dawa har turnerat framgångsrikt i 22 länder i Europa, Nord- och Sydamerika och Kina på festivaler som Montreux, Northsea och Montreal.

Mwendo Dawa trio släppte en ny CD i april 2018 med titeln ”Silent Voice”, som bl a blev utsedd till ”Editors Pick” i Down Beat aug 2018.

http://downbeat.com/reviews/detail/silent-voice

Förutom Mwendo Dawa turnerade Susanna Lindeborg en hel del med den kvinnliga jazzgruppen Salamander under början av 80-talet. Gruppen väckte stor uppmärksamhet i Europa och i USA.

Susanna har turnerat med Natural Artefacts och LJDuo med uppträdanden både i improvisationsmusikens värld och i världen av elektroakustisk musik. Hon gör också solo improvisationer tillsammans med sina datorer som gör elektroakustiska bakgrunder.

Susanna Lindeborg skriver sin egen musik och en del av detta blev profilerad när hon släppte sin första solo-cd 1989.

Sagt och skrivet:

Hon driver LJRecords och är ingångsättare/curator för musikserien INES.

Susanna Lindeborgs pianoimprovisationer på Excursions är oupphörligt fascinerande. Solopianot är en svårbemästrad form. Keith Jarrett har skapat ett mått för soloimprovisationen, men Susanna Lindeborg skapar sitt eget, unika uttryck i ögonblicket. Magnus Eriksson, SvD

LJ Records 20-årsjubilerar med ett av de mest intressanta pianosolo-albumen den här sidan Keith Jarretts Facing you. Konstmusik, jazzimprovisation, ambient – en totalupplevelse!

/ Claes Olsson, Musikindustrin